search
Uutinen

Docrates Syöpäsairaalalle uusia kodikkaita sairaalatiloja Helsingin Jätkäsaareen

30.6.2020 08.30

Consti toteuttaa syövän diagnostiikkaan ja hoitoon erikoistuneelle Docrates Syöpäsairaalalle lisää tiloja Helsingin Jätkäsaareen Saukonpaadenrantaan. Docrates on kansainvälisesti tunnettu ja toistaiseksi ainoa yksityinen täyden palvelun syöpäsairaala Pohjoismaissa. Sairaalassa hoidetaan vuosittain noin 18 000 potilaskäyntiä, joista noin 40 % tulee ulkomailta, pääasiassa Ruotsista ja Venäjältä.

Sairaalan toiminnan kasvaessa Docrates vuokrasi lisää toimitiloja kiinteistöstä, jossa syöpäsairaala on toiminut rakennuksen valmistuttua vuodesta 2009. Keväällä 2019 aloitettiin suunnittelu Saukonpaaden liikekiinteistön noin 700 m2 käsittävien uusien liiketilojen saneeraamisesta sekä muutostöistä olemassa oleviin sairaalatiloihin.

Muutostyöt käynnistyivät syksyllä 2019 toteuttamalla uusiin tiloihin noin 400 m2 tilat hallinnolle, myynnille, markkinoinnille ja ajanvarukselle. Noin 300 m2 käsittävään tilaan tullaan uudistamaan vuodeosasto. Urakkaan kuuluvien jo aiemmin sairaalan käytössä olleiden tilojen saneerattava pinta-ala oli noin 800 m2.

 

Docrates Syöpäsairaala aulatila Consti.jpg

Asiakkaat vastaanottavasta aulatilasta haluttiin viihtyisä.

 

Docratesin kehitysjohtaja Harri Puurunen kertoo pitkäaikaisen kokemuksen Constin toiminnasta vaikuttaneen ratkaisevasti urakoitsijavalintaan. 

-          Tilojen muutostyöt ovat tavallista vaativampia huomioiden sairaalan erityisratkaisut. Lisäksi sairaalan toiminnan tuli jatkua keskeytyksettä koko muutostöiden ajan. Consti on vuosien varrella toteuttanut useita pienempiä muutostöitä sairaalassamme ja näistä saatujen myönteisten kokemusten perusteella valitsimme Constin toteuttamaan lähes vuoden muutosprojektin, Puurunen kertoo.

Remontissa niin potilaiden kuin henkilöstön tilojen viihtyvyyteen haluttiin panostaa. Kevään 2020 aikana sairaalan entisiin hallinnon tiloihin toteutettiin yhteensä 14 uutta vastaanottohuonetta, lääkehoidon tiloja laajennettiin sekä sairaalan aula- ja vastaanottotilat uudistettiin. Muutosten myötä lääkäreiden vastaanottohuoneiden määrä kaksinkertaistui.

 

Docrates sisustusseinä Consti.jpg

Hallinnon tiloihin toteutettiin sisustusseinä, jonka metalliset osat tehtiin käsityönä Constin työpajalla.

 

Docrates on uudistanut viimeisen vuoden aikana kolme merkittävää diagnostiikka- ja hoitolaitteita. Consti on syksystä alkaen toteuttanut näiden yli 6 miljoonan euron arvoisten laitteiden käyttöön tarvittavien laitetilojen uudistus- ja muutostöitä. Ensimmäinen laitetila valmistui syksyllä 2019 ja kahden laitteen asennukset päättyvät syksyllä 2020. Suurien laitteiden siirtoa varten rakenteita on muun muassa purettava massiivisesti ja palautettava jälleen ennalleen.

 

Docrates kodikas odotustila Consti.jpg

Asiakkaiden odotustila kolmannessa kerroksessa on kodikas.

 

Sairaalassa käytössä oleva tekniikka vaatii rakenteilta paljon, jonka lisäksi sairaalan tiloissa työskentely on rakennusteknisesti haastavaa myös useiden herkkien kuvantamislaitteiden sekä puhdastilavaatimusten vuoksi. Sädehoidoissa käytettävät korkeaenergiset lineaarikiihdyttimet vaativat lähes 2 metrin betonisuojaukset ympärilleen ja lääkehoito ja radiolääkkeet vaativat erityiset puhdastilat lääkkeiden valmistukseen ja valmisteluun.

 

Lääkehoidon tilat Docrates Syöpäsairaalassa Consti.jpg

Lääkehoidon tiloihin pyrittiin luomaan lämmin tunnelma.

 

Työskentely käytössä olevassa sairaalassa on valmisteltava huolellisesti etukäteen. Consti on toteuttanut sairaalalle jo useita saneeraushankkeita, joten ympäristö oli entuudestaan tuttu. Myös tilaaja osasi jo pyytää tuttuja työmiehiä toteuttamaan uusia tilamuutoksia. Kohteen toteutuksesta vastaavan Constin työnjohtajan Jouko Laineen mukaan työmaahenkilöstö onkin saanut kiitosta niin pölynhallinnasta, laadukkaasta työnjäljestä kuin aikataulun pitävyydestä.

-          Tehtävämme on niin sanotusti olla hajuton, mauton ja näkymätön. Yhteistyö ja yhteisymmärrys ovatkin tällaisessa hankkeessa ensisijaisen tärkeitä. Niin pitkään olemme jo toimineet yhdessä, että hoitajatkin tuntevat meidät nimeltä, sanoo Laine, joka on toteuttanut Constilla toimitilaremontteja miltei kahdeksan vuoden ajan.

 

Consti palvelee yrityksiä ja kiinteistösijoittajia niin pienissä kuin laajemmissakin hankkeissa. Lue lisää!


Uusimmat uutiset