search

Muut Korjaukset

Usein mittavamman remontin yhteydessä kannattaa toteuttaa myös muita muutoksia, jotka myöhemmin tai erikseen toteutettuina tulisivat kalliimmiksi. Toisinaan taas  remontti voi lähteä liikkeelle pienemmästä tai yksittäisestä tarpeesta kuten tarpeesta lisätä vanhaan kerrostalon hissi.

Consti tarjoaa asiakkailleen vaihtoehtoja pienistä suuriin ratkaisuihin. Ketteränä toimijana yhdistämme remonttiisi kaikki korjauksen ja talotekniikan palvelut.

Lisätietoa

Consti Kodikas -palvelu auttaa taloyhtiötä remontin suunnittelussa. Se varmistaa, että taloyhtiön toiveet ja tarpeet ohjaavat hanketta alusta loppuun asti.

Korjaushankkeen yhteydessä tehdään monia valintoja, jotka vaikuttavat hankkeen kustannuksiin. Korjauksella vaikutetaan aina myös asumisviihtyvyyteen ja asunnon arvoon sekä kiinteistön koko elinkaaren aikaisiin kustannuksiin. Päätökset on siis tehtävä kokonaisuuden kannalta järkevästi ja riittävän tiedon pohjalta.

Taloyhtiön tärkein tehtävä on miettiä korjauksen sisältöä ja sen tuomia mahdollisuuksia. Korjausrakentamisen ammattilaisen tehtävä on tutkia vaihtoehtoja ja tuottaa riittävästi tietoa taloyhtiön päätösten pohjaksi.

 

Consti Kodikas -palvelussa lähdetään liikkeelle korjauksen tavoitteista, jotka voivat liittyä korjauksen sisältöön, laatutasoon tai palvelun sujuvuuteen. Korjaukseen tarvittavat valinnat ja päätökset tehdään ymmärrettäviksi heti hankkeen alussa pelillisen työkalupakin avulla.

Lopputuloksena on Constin ratkaisuehdotus, joka kiteyttää taloyhtiön tavoitteet sekä määrittelee korjauksen alustavan sisällön ja arvion kustannuksista.

Consti Kodikas

Kodikas1.jpg

Kun asuntojen taloteknisiä järjestelmiä uusitaan, on mielekästä lisätä myös mahdollisuuksia saada tietoa järjestelmien toiminnasta ja sisäolosuhteista, sekä jopa vaikuttaa niihin helpon käyttöliittymän avulla. Asunnot on mahdollista varustaa esimerkiksi eteiseen kiinnitettävällä kotipäätteellä, jonka avulla seurataan vaikkapa sähkön- ja vedenkulutusta, mitataan lämpötilaa, ilmanlaatua (kosteus, CO2) ja varoitetaan vesivuodoista.

Riippuen siitä, mitä järjestelmiä remontissa uusitaan ja mitä toimintoja päätteeseen halutaan kytkeä, se mahdollistaa myös asunnon eri järjestelmien ohjaamisen helposti ja keskitetyksi. Mahdollisuuksiin kuuluvat esimerkiksi lämmityksen säätö, ilmanvaihdon tehostus ja poissaoloasetus, valaistuksen ja sähkölukituksen ohjaus sekä muita erikoislaitteita kuten sauna ja ilmalämpöpumppu.

kotipaate uusi.png

Jo monilla taloyhtiössä tehtävillä korjauksilla, kuten julkisivu-, lämmitys- ja ilmanvaihtoremontilla on vaikutusta energiankulutukseen. Tämän lisäksi voi olla järkevää tarkastella energiankulutusta kokonaisuutena ja katsoa, millä toimenpiteillä energiankulutusta voidaan remontin yhteydessä järkevimmin vähentää.

 

Toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi julkisivun ja katon lisälämmöneristys, ikkunoiden energialuokan parantaminen, lämmön talteenotto poistoilmasta tai lämmitysenergiamuodon vaihtaminen. Energiakorjauksia kannattaa tarkastella niiden kokonaisvaikutuksen ja toisaalta investointikustannusten ja elinkaarisäästöjen näkökulmista. Yhtä oikeaa ratkaisua ei ole, vaan päätökset on tehtävä taloyhtiön omista tarpeista, mahdollisuuksista ja arvostuksista lähtien.

 

Energiakorjaus - Aurinkovoimala osana julkisivua

KOy Jyrkkälänpolku

Vaikeakulkuiset asuinhuoneistot ja rakennuksen yleistilat aiheuttavat haasteita ikääntyneille, lastenvaunujen kanssa liikkuville ja liikuntarajoitteisille. Asukaslähtöiset esteettömyysratkaisut luovat turvallisen ja toimivan asuinympäristön kaikille kiinteistön asukkaille. 

Remontin yhteydessä asiantuntija tutustuu asukkaiden tarpeisiin ja tekee ehdotuksen tarkoituksenmukaisista esteettömyysratkaisuista asuntoihin ja yleistiloihin. Remontin yhteydessä on helppo asentaa tarvittavat tartuntakahvat, kaiteet ja luiskat sekä tehdä muutoksia tilaratkaisuihin, kulkuväyliin ja kalusteisiin. 

Esteettömyys.jpeg

Hissit ovat yksi taloyhtiön toiminnallisuuteen ja arvoon vaikuttava tekijä, jolla on merkitystä etenkin ikääntyville ja liikuntarajoitteisille ihmisille. Hissin jälkiasennus on mahdollista lähes jokaisessa kerrostalossa.

Jälkiasennetun hissin voi sijoittaa useimmiten porraskäytävään. Hissikuilu on myös mahdollista sijoittaa rakennuksen ulkopuolelle rappukäytävän läheisyyteen. Kaupunkien hissiavustus voi tehdä hissien lisäämisestä hyvinkin edullisen hankkeen taloyhtiölle.

Hissi_1.jpeg

Paloturvallisuutta voidaan parantaa remontin yhteydessä kytkemällä palovaroitin- tai ilmoitinjärjestelmä sähköverkkoon ja tarvittaviin palveluihin. Näin varmistetaan varoittimien jatkuva toiminta ja se, että tieto hälytyksestä saavuttaa asukkaan ja hälytyskeskuksen välittömästi. Älykäs palohälytinjärjestelmä varmistaa ympärivuotisen kodinturvan ja paloturvallisuuden, ja tulipalot voidaan pysäyttää ajoissa ennen suurien tuhojen syntymistä.

Palovaroitin_1.jpeg

Vaatimukset sähköautojen latausmahdollisuudelle ovat tätä päivää useimmissa taloyhtiöissä. Remontin yhteydessä kannattaa tehdä tarvittava määrä nopeita latauspaikkoja tulevaisuuden tarpeita varten ja luoda järjestelmä kustannusten kohdistamiseen. Sillä voi olla merkittävä vaikutus taloyhtiön asuntojen kiinnostavuuteen ja arvoon.SähköautonLataus_1.jpeg

Halu parantaa kodin turvallisuusjärjestelmiä on lisääntynyt ja tarjolla on yhä enemmän teknisiä ratkaisuja ja palveluita. Järjestelmien vaatimat johtovedot ja asennukset on helppo suorittaa esimerkiksi putkiremontin yhteydessä.

Modernisoimalla taloyhtiön lukitusratkaisut sähköisiksi, lisätään turvallisuutta ja helppoutta jo remontin aikana. Sen ansiosta työntekijöiden kulkua asunnoissa voidaan kontrolloida eikä ole pelkoa yleisavaimen joutumisesta vääriin käsiin. Käytössä voivat olla niin sähköiset avaimet, sormenjälkitunnisteet, ovipuhelimet kuin älypuhelinsovellukset, jotka tekevät arjesta turvallisempaa. Myös valvontakamerat ja turvapalvelut on helppo ottaa käyttöön remontin yhteydessä.

 

Yhteiset tilat kuten kerhotilat, varastot ja saunaosastot ovat usein  hyödyntämätön potentiaali niiden ollessa vajaakäytössä. Jo pelkällä yhteistilojen ja porraskäytävien pintakorjauksella ja ehostamisella saadaan asumisviihtyvyyttä ja asuntojen arvoa parannettua.

Kiinteistössä voidaan myös muuntaa tiloja uusiin tarkoituksiin ja päivittää yhteistiloja ajan ja asukkaiden muuttuneiden tarpeiden mukaisiksi. Saunaosastojen käyttöastetta saadaan korkeammalle, varastoista voidaan tehdä aktiivisemmin käytettyjä lähisäilytystiloja sekä pyykkituvat ja kuivaushuoneet voidaan modernisoida palvelemaan asukaskuntaa nyt ja tulevaisuudessa.

Sauna_1.jpg

Kaunis ja toimiva piha lisää viihtyisyyttä ja harrastusmahdollisuuksia sekä nostaa kiinteistön arvoa.

Piha-alueet kannattaa uudistaa remontin yhteydessä etenkin, jos piha-alueita joudutaan remontissa muutenkin kaivamaan.

Pihateiden, nurmien ja istutusten kunnostuksen lisäksi voidaan kohentaa lasten leikkipaikkoja, rakentaa taloyhtiölle kesäkeittiö ja järjestää vaikkapa yrttien viljelymahdollisuuksia asukkaille.

Piha_1.jpg

Constin ammattilaiset odottavat yhteydenottoasi.

  • Kaikki
  • Koko Suomi
  • Pääkaupunkiseutu ja Etelä-Suomi
  • Pirkanmaa
  • Keski-Suomi
  • Pohjois-Pohjanmaa

Michael Diomin

Asiakkuuspäällikkö
Taloyhtiöt
Koko Suomi, Pääkaupunkiseutu ja Etelä-Suomi, Pirkanmaa

Petri Parikka

Yksikönjohtaja, julkisivut
Taloyhtiöt
Pääkaupunkiseutu ja Etelä-Suomi

Petri Poikola

Yksikönjohtaja
Taloyhtiöt
Keski-Suomi

Pauli Riikola

Yksikönjohtaja
Taloyhtiöt
Pohjois-Pohjanmaa

Petri Silvennoinen

Yksikönjohtaja, julkisivut, julkisivusaumaus ja pienkorjaukset
Taloyhtiöt
Pääkaupunkiseutu ja Etelä-Suomi

Jori Kortelainen

Työpäällikkö
Taloyhtiöt
Keski-Suomi

Riikka Veikkolainen

Laskentajohtaja
Taloyhtiöt
Koko Suomi

Soita

Puh. 010 288 6000

Palvelemme arkipäivisin klo 8-16

Lähetä sähköpostia

taloyhtiot@consti.fi

Jätä meille viesti

Tehtyjä töitä

Karjaan Vesitorni, Karjaa

Raaseporin Vesi / Raseborgs Vatten

Me pidämme sinut aina ajan tasalla