search

Consti Kodikas

Consti Kodikas -palvelu auttaa taloyhtiötä remontin suunnittelussa. Se varmistaa, että taloyhtiön toiveet ja tarpeet ohjaavat hanketta alusta loppuun asti.

Korjaushankkeen yhteydessä tehdään monia valintoja, jotka vaikuttavat hankkeen kustannuksiin. Korjauksella vaikutetaan aina myös asumisviihtyvyyteen ja asunnon arvoon sekä kiinteistön koko elinkaaren aikaisiin kustannuksiin. Päätökset on siis tehtävä kokonaisuuden kannalta järkevästi ja riittävän tiedon pohjalta.

Taloyhtiön tärkein tehtävä on miettiä korjauksen sisältöä ja sen tuomia mahdollisuuksia. Korjausrakentamisen ammattilaisen tehtävä on tutkia vaihtoehtoja ja tuottaa riittävästi tietoa taloyhtiön päätösten pohjaksi.

 

 

Consti Kodikas -palvelussa lähdetään liikkeelle korjauksen tavoitteista, jotka voivat liittyä korjauksen sisältöön, laatutasoon tai palvelun sujuvuuteen. Korjaukseen tarvittavat valinnat ja päätökset tehdään ymmärrettäviksi heti hankkeen alussa pelillisen työkalupakin avulla.

Lopputuloksena on Constin ratkaisuehdotus, joka kiteyttää taloyhtiön tavoitteet sekä määrittelee korjauksen alustavan sisällön ja arvion kustannuksista.

Lisätietoa

Consti Kodikas -työpaja aloittaa taloyhtiön ja Constin välisen yhteistyön. Siinä käydään läpi yhtiön toiveet ja tarpeet sekä korjauksen sisällöstä että laatutasosta ja palvelusta. Korjaustarve voi olla esimerkiksi julkisivun, vesikaton tai parvekkeiden kunnostus tai putkiremontti. Parvekkeettomaan taloon on kenties pohdittu parvekkeiden rakentamista tai hissittömään taloon hissiä.

Tavoitetyöpajassa määritellään tiedossa olevan korjauksen välttämätön ydin sekä mahdolliset lisäkorjaustarpeet. Samassa yhteydessä voi olla kannattavaa tehdä muitakin korjauksia, jotka myöhemmin vaatisivat samojen rakenteiden avaamista. Tai ehkä samalla kannattaisi parantaa tilojen esteettömyyttä, energiatehokkuutta tai yleisten tilojen viihtyisyyttä? Työpajassa päätetään, mitkä mahdolliset lisätarpeet otetaan jatkoselvitykseen.

Tavoitetyöpajassa voidaan myös  keskustella mahdollisuudesta löytää keinoja korjausten rahoittamiseksi. Keinoja voivat olla lisäkerrokset tai uudisrakennus samalle tontille. Toisinaan korjauksia kannattaa tehdä yhteistyössä naapuritaloyhtiön kanssa.

Työpajassa Consti kuvaa korjaustyön etenemisen ja taloyhtiölle tärkeät elementit korjaushankkeen toteuttamisessa.

Tästä maksuttomasta tavoitetyöpajasta on helppo siirtyä ehdotusvaiheeseen sitoutumatta vielä itse korjaukseen. Jos taloyhtiö päättää tilata Constilta ratkaisuehdotuksen, se tehdään kiinteällä hinnalla taloyhtiölle tehdyn tarjouksen pohjalta. Ratkaisuehdotus vastaa normaalia hankesuunnittelua, mutta tuottaa valmiimman ja kustannusarvioltaan luotettavamman lopputuloksen.

Tavoitetyöpaja antaa siis korjaukselle raamit, joiden perusteella Consti voi tehdä ehdotuksen toteutustavasta. Ratkaisuehdotukseen kuuluu sekä väistämättä korjattava osa että muiden kiinnostavina pidettyjen korjausten tai uudistusten kustannukset erillishintoina. Lisäksi ehdotetaan tavoitteisiin nähden parasta suunnitteluratkaisua tai mahdollisia vaihtoehtoja.

Consti tekee taloyhtiölle Consti Kodikas -tavoitetyöpajan perusteella ratkaisuehdotuksen, jossa on määritetty taloyhtiön tavoitteet, korjauksen alustava sisältö ja arvio kustannuksista. 

Ratkaisuehdotusta varten selvitämme muun muassa kiinteistöstä mahdollisesti tehdyt kunto- ja asbestikartoitukset ja kartoitamme kiinteistön rakennus- tai taloteknisesti kiireellisimmät korjaustarpeet.

Tavoitetyöpajan antamien raamien perusteella teemme ehdotuksen korjauksen toteutustavasta. Siihen kuuluu sekä kiinteä, väistämättä korjattava osa, että muiden kiinnostavina pidettyjen korjausten tai uudistusten kustannukset erillishintoina. Lisäksi ehdotetaan tavoitteisiin nähden parasta suunnitteluratkaisua tai mahdollisia vaihtoehtoja.

Ehdotusvaihe vastaa normaalia hankesuunnittelua, mutta tuottaa valmiimman ja kustannusarvioltaan pitävämmän lopputuloksen.

Ratkaisuehdotuksen tekemiseen osallistuvat taloyhtiön ja isännöitsijän lisäksi Constin asiantuntija sekä hankkeeseen mahdollisesti palkattu rakennuttajakonsultti ja suunnittelijat.

Tavoitetyöpajasta on helppo siirtyä ehdotusvaiheeseen sitoutumatta vielä koko korjaukseen. Ratkaisuehdotus antaa enemmän tietoa kuin pelkkä hankesuunnitelma, ja se tehdään kiinteällä hinnalla taloyhtiölle tehdyn tarjouksen pohjalta. 

Tehty kustannusarvio antaa suunnitteluvaiheelle kustannuskaton, jota ei lähtökohtaisesti ylitetä, ellei korjauksen laajuutta päätetä muuttaa. 

Constin ammattilaiset odottavat yhteydenottoasi.

Michael Diomin

Asiakkuuspäällikkö
Taloyhtiöt
Koko Suomi, Pääkaupunkiseutu ja Etelä-Suomi, Pirkanmaa

Markku Kalevo

Johtaja, myynti ja laskenta
Julkiset, Taloyhtiöt
Koko Suomi

Antti Pulkkinen

Myynti- ja hankekehitysjohtaja, linjasaneeraus
Taloyhtiöt
Pääkaupunkiseutu ja Etelä-Suomi

Minna Vierula

Muotoilupäällikkö
Pääkaupunkiseutu ja Etelä-Suomi

Soita

Puh. 010 288 6000

Palvelemme arkipäivisin klo 8-16

Lähetä sähköpostia

taloyhtiot@consti.fi

Jätä meille viesti