Stora Enson päärakennus, Helsinki

Stora Enson pääkonttori peruskorjattiin energiatehokkuuden ja työmukavuuden lisäämiseksi. Tärkeimpinä taloteknisinä uudistuksina tehtiin lämmön talteenotto- ja toimistotilojen jäähdytysjärjestelmät. Lisäksi vesi- ja viemärilinjat uudistettiin. Uuden talotekniikan sovittaminen 1960-luvulla rakennettuun taloon haastoi tilaoivalluksiin. Alkuperäisen ilmeen takia suunnittelussa säilytettiin alkuperäisiä kattopaneeleita ja valaisimia. Niiden takaa löytyvät nyt paketoituna tiukasti jäähdytysputkistot, poistoilmakanavat sekä muu talotekniikka. Projekti toteutettiin yhdessä Museoviraston, Alvar Aalto -säätiön ja mukana olleiden urakoitsijoiden kanssa.

Laajuus Peruskorjaus
Valmistunut 4/2013
Urakoitsija Consti Talotekniikka Oy
Tilaaja Stora Enso
Osoite Kanavaranta 1, Helsinki
Yhteyshenkilö Marko Rouvinen
Tehdyt työt LV-urakointi

Jätä tarjouspyyntö Selaa referenssejä

Jätä tarjouspyyntö