Hyvinkään sairaala, rakennus H, Koy Hyvinkään Sairaalanmäki

Hyvinkään Sairaalanmäen Rakennus H on Hyvinkään kaupungin ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) yhteisen kiinteistöosakeyhtiön yhteishanke. Rakennus tulee HUS:n erikoissairaanhoidon ja Hyvinkään kaupungin perusterveydenhuollon yhteiskäyttöön.

Hyvinkään sairaala tarjoaa erikoissairaanhoitoa lähivuosina alueen yli 200 000 asukkaalle. Sairaala palvelee Hyvinkään lisäksi kasvavia Keski-Uudenmaan kuntia ja niiden sairaalatarpeita. Rakennus H:sta on suunniteltu usean yksikön kokonaisuus, josta potilas saa sujuvasti mahdollisimman suuren osan tarvitsemistaan sairaanhoitopalveluista. Rakennus sisältää muun muassa vuode-, lasten- ja psykiatrisia osastoja sekä kuntoutuspalveluja.

Uusi X:n muotoinen rakennus sijoitettiin toiminnallisista syistä hyvin keskeiselle paikalle olemassa olevien sairaalarakennusten lähelle. Rakennuksesta on kolme yhdystunnelia viereisiin rakennuksiin.

Talotekniikka tehtiin varmoiksi havaituilla perusratkaisuilla, joiden toiminta on todettu luotettavaksi. Jo rakennusvaiheessa vesivuotoihin haluttiin varautua, joten jokaisen nousun alapäässä on valvomosta suljettavat moottoriventtiilit, jotta vuotoihin voidaan reagoida heti kun niitä havaitaan.

Rakennusaikana vieressä oli yötä päivää toimiva sairaala, joten meluisten työvaiheiden aikataulutus neuvoteltiin käyttäjien kanssa yhteistyössä.

 

Laajuus 22 800 m2
Valmistunut 8/2018
Urakoitsija Consti Talotekniikka Oy
Tilaaja Koy Hyvinkään Sairaalanmäki
Osoite Sairaalakatu 1-3, 05850 Hyvinkää
Yhteyshenkilö Tuomo Kevarinmäki
Tehdyt työt LVI-työt Spinklerijärjestelmät IV-urakointi LV-urakointi

Jätä tarjouspyyntö Selaa referenssejä

Jätä tarjouspyyntö