Talotohtori-palvelu

Ennen ikääntyvän kiinteistön korjausta kannattaa suorittaa kuntotutkimus ja arvioida remontin kokonaistarpeet. Constin Talotohtori-palvelu tarjoaa erilaisia kiinteistön kuntotutkimuksia, analyyseja, kartoituksia ja mittauksia, kuten esimerkiksi home- ja kosteusriskianalyysit sekä hajuhaitta- ja asbestikartoitukset.

Kiinteistön korjaustarpeista on helpompi tehdä hyviä ratkaisuja, kun kiinteistön kunto on tutkittu ammattitaitoisesti ja uusinta tekniikkaa hyödyntäen.

Tutkimuksia voidaan tehdä ikääntyvien kiinteistöjen lisäksi uudiskohteissa. Niissä voidaan tehdä muun muassa home- ja kosteusriskianalyyseja.

Asbestikartoitus

Asbestipitoisten rakennusmateriaalien myyminen ja käyttäminen kiellettiin vuoden 1994 alussa. Käytännössä kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa tulee varmistua siitä, sisältävätkö purettavat rakenteet asbestia.

Sisäilmamittaus

Sisäilmamittaus on yksi tärkeimmistä keinoista selvittää huonetilojen terveellisyyttä. Teemme sisäilmamittauksia uudenaikaisella MVOC-menetelmällä, jolla saadaan aiempaa yksityiskohtaisempaa tietoa ilmanlaadusta.

Radonmittaus

Suoritamme radonmittauksia ja asennamme radonin poistolaitteita kaikenlaisiin kiinteistöihin. Tiedämme yli kymmenen vuoden kokemuksella, että radonongelmista voi päästä asiantuntevalla avulla eroon.

Julkisivujen kuntotutkimus

Julkisivujen kuntotutkimuksessa tarkastellaan rakenteita pintaa syvemmältä. Tutkimuksissamme käytetään laboratoriotestejä sekä raudoitteiden peitepaksuusmittauksia, joiden avulla saamme selvitettyä mahdollisen betonirakenteiden rapautumisen. Lisäksi käytämme lämpökameraa, jolla havaitaan heikosti eristävät ja rikkoutuneet rakenteet, vuotavat liitokset ja kylmäsillat.

Energiatodistukset

Consti tuottaa virallisia energiatutkimuksia ja -todistuksia. Tutkimuksessa lasketaan rakennuksen energiatehokkuusluku, jonka perusteella määräytyy sen energialuokka. Hyvän energiatodistuksen saa rakennus, jossa on hyvä vaipan lämmöneristys, tiiviit rakenteet ja tehokas ilmanvaihdon lämmöntalteenotto.

Vauriokorjausten valvonta

Kosteusvauriorakennusta korjattaessa tavanomainen ammattitaito ei enää riitä takaamaan kalliin korjauksen onnistumista, samoin valvonta vaatii erityisosaamista. Sama koskee korjaustyön valvontaa. Constin Talotohtori-palvelu tarjoaa ammattitaitoaan avustamaan rakennusvalvojaa erityisongelmissa sekä suurissa korjauskohteissa.

 

Kysy lisää Jätä tarjouspyyntö Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Jätä tarjouspyyntö