search
Työntekijän matkassa

Uratarina: ”Tämä on porukalla tekemistä – hyvä yhteishenki on tärkeä”

12.1.2021

Joonas Salmirinne

Koulutus: Insinööri (AMK), rakennustekniikka

Työtehtävä: Projektipäällikkö

Työssä tärkeää: Työ pitää jatkuvasti valppaana, monipuolisuus

Kotipaikka: Helsinki

Harrastukset: Kuntosali, lenkkeily, luonnossa liikkuminen

 

Olen työskennellyt Constissa pian neljä vuotta. Tällä hetkellä toimin projektipäällikkönä VR:n Helsingin päärautatieaseman hankkeessa, jossa rakennetaan vanhoihin ullakkotiloihin IV-konehuoneita. Kyseessä on suuremman muutoskokonaisuuden ensimmäinen vaihe.

Tämän työn suola on hankkeiden monipuolisuus. Välillä tulee eteen hankkeita, joissa saa tehdä töitä kaikessa rauhassa, välillä taas täytyy kaikessa työnsuunnittelussa ja toteutuksessa ottaa huomioon paikalla olevat käyttäjät. Näin on esimerkiksi juuri nyt käynnissä olevassa VR:n projektissa, jossa tehdään töitä vilkkaalla paikalla Helsingin ydinkeskustassa. Käyttäjien huomioiminen on osa onnistumista.

Constissa olen aiemmin ollut mukana muun muassa Järvenpään palvelutalohankkeessa ja Helsinki-Vantaan lentokentän terminaali 2:n muutostyöhankkeessa. Minulle on kertynyt kokemusta myös linjasaneerauksista sekä toimistojen muutosprojekteista. Aiemmassa työelämässä olen ollut mukana toteuttamassa myös uudiskohteita.

Projektipäällikkönä vastaan urakan kokonaisvaltaisesta onnistumisesta. Työssä tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja, kykyä hahmottaa kokonaisuuksia ja aikatauluja. Myös tuotannon riippuvuusketjut sekä asiakkaan näkemys pitää ymmärtää. Asiakasta vartenhan näitä töitä tehdään.

Tämä on mitä suurimmassa määrin porukalla tekemistä, mitään ei saada itsekseen aikaan. On voitava luottaa kollegoihin ja annettava heille tilaa tehdä omia töitään. Yhteisen näkemyksen varmistaminen on kuitenkin tärkeää.

Ennen projektipäällikön pestiä toimin Constissa vastaavana työnjohtajana. Aiemmin olen työskennellyt työnjohtajana sekä hankinta- ja työmaainsinöörinä.

Työssä on minulle tärkeää se, että se pitää valppaana ja että yksikään työpäivä ei ole samanlainen.

Korjausrakentamisessa minua viehättää sen monipuolisuus. Jokainen kohde on uniikki. Korjausrakennuspuolella ei tehdä samalla muotilla vuositolkulla, vaan ratkaisuja pitää aina miettiä erikseen.

Olen ylpeä työstäni, kun projekti saadaan onnistuneesti maaliin tai välitavoitteeseen. Näissä onnistutaan vain tekemällä tiimityötä hyvässä yhteishengessä.

 

Helsingin päärautatieasema IV-konehuoneremontti 2020.jpg

Helsingin päärautatieasema uusiutuu. Lue lisää!


Uusimmat