search
Työntekijän matkassa

Työntekijän matkassa: Yhdessä niin töissä kuin lenkkipoluillakin

23.7.2017

Katriina Koponen-Kopsa, 52, on työskennellyt Constissa hankintapäällikkönä vuodesta 2012. Mukana töissä kulkee 2,5-vuotias Lilli-koira, joka rakastaa työkavereiden rapsutuksia ja ruokatunteja.

Mitä työhösi Constissa kuuluu?

Työskentelen Consti Korjausurakoinnin hankintapäällikkönä. Tehtäviini kuuluu perinteisten projektihankintojen lisäksi muun muassa vuosi- ja puitesopimusten tekeminen yhteistyössä julkisivu- ja talotekniikkayksiköiden hankintapäälliköiden kanssa, yhteydenpito toimittajakenttään sekä hankintatoimen kehittäminen. Lähes päivittäin toimin myös salapoliisina: jäljitän materiaaleja sekä selvittelen tekijöiden taustoja ja tekemisiä. Pitkäaikainen kollega houkutteli minut Constille, ja täällä ollaan edelleen!

Mitä työsi vaatii ja missä olet oikein hyvä?

Hankintoja tehdessäni mietin aina, mitä voisi tehdä edullisemmin, laadukkaammin ja nopeammin. Neuvottelutaidoista ja hyvästä muistista ei ole haittaa, ja laaja yhteistyökumppanien verkosto on kultaakin kalliimpi. Tässä työssä on hyvä olla tunnollinen ja tarkka, mutta jos työkavereilta kysytään, niin varmaan olen sitä välillä liikaakin! Minulla on pitkä työkokemus hankintatehtävistä talon-, asunto- ja korjausrakentamisen parissa. Koulutukseltani olen talonrakennusinsinööri, mutta tradenomin opintojen kautta myös kaupallinen puoli on hallussa, mistä on ollut valtavasti hyötyä.

Mikä Constissa työskentelyssä on parasta?

Mielenkiintoiset projektit ja mahdollisuudet, joita kasvava yritys tarjoaa esimerkiksi hankintatoimen kehityksen parissa. Erilaisten ihmisten tapaaminen ja työn monipuolisuus ovat tämän työn suola. Erityisen antoisaa on yhteistyö Constin hankintapäälliköiden ja muiden työkaverien kanssa: meillä on tosi hyvä tekemisen meininki ja saamme yhdessä paljon aikaiseksi.

Entäs millainen työkaveri Lilli on?

Lilli on meidän oma työhyvinvointipäällikkömme, jonka työtehtäviin kuuluu ainakin rapsutusten keräily ja roskistarkastukset. Virkaluonteeltaan Lilli on rauhallinen Lagotto, mutta kotona hän on kyllä villi-Lilli. Lillin oli tarkoitus jäädä kotiin pentuajan jälkeen, mutta työkaverit vakinaistivat Lillin toimistolle. Täällä hän viihtyykin hyvin ja tulee lomien ja viikonloppujen jälkeen innoissaan tuttuja työkavereita moikkaamaan. Palaverit ovat kuitenkin Lillin mielestä tylsiä, silloin hän nukkuu.

Mitä teidän työpäivään tänään kuuluu?

Työpäivä on vasta alussa, mutta Lilli on jo tervehtinyt avokonttorin väen ja haukkunut muutaman epäilyttävämmän käytävällä kulkijan. Tälle päivälle on luvassa vaihtelevia tehtäviä; sopimusneuvottelut, hankinnan tiedotusvastaavan tehtäviä ja paljon mistä en vielä tiedäkään. Lilli tässä jo nukahti, ilmeisesti haastattelu oli liian tylsä hänelle.


Uusimmat