search
Työntekijän matkassa

Työntekijän matkassa: Tiimipelaaja töissä ja vapaa-ajalla

23.5.2019

Työnjohtaja Teemu Sorsa arvostaa työssään sen vaihtelevuutta: jokainen päivä on erilainen ja aina oppii uutta. Vapaa-ajalla Teemu rentoutuu jääkiekkokaukalossa ja futiskentillä eli on todellinen tiimipelaaja.

Miten olet päätynyt nykyiseen työhösi?

Toimin Consti Korjausurakoinnin työnjohtajana Tampereella. Aloitin työnjohtohommissa vuosi sitten KP Kuoppamäessä, josta yrityskaupan myötä siirryin constilaiseksi. Koulutukseltani olen rakennusinsinööri, valmistuin vuonna 2016 Satakunnan ammattikorkeakoulusta. Opiskeluaikana kartutin kokemusta myös maanrakennustöiden parissa.

Mikä projekti on nyt käynnissä?

Tällä hetkellä teemme Tampereen Hervannassa ravintolatilojen uudistusta. Työmaana on ison toimistorakennuksen ravintola ja sisääntuloaula, joiden remontointi työllistää kymmenisen työntekijää. Toisessa ruokasalissa on meneillään akustiikkarappaus, ja sisäänkäyntiaulaan tehdään mikrosementtilattiaa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäiväni alkaa aamulla sillä, että työmaalla katsotaan yhdessä läpi päivän työt. Puhelin ja tietokone ovat tärkeimmät työkaluni: olen yhteydessä suunnittelijoihin, valvojiin ja tilaajiin, teen tarjouksia ja hankintoja sekä suunnittelen työmaan seuraavia vaiheita. Päivän aikana kierrän myös työmaalla tarkistamassa, että kaikki sujuu niin kuin pitää.

Mitä työnjohtajan pesti vaatii?

Työssäni pidän huolen siitä, että työmaalla hommat etenevät aikataulussa ja sovitussa budjetissa. Tehtäväni on löytää haasteisiin ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin ratkaisu. Työssäni tärkeintä on olla hyvin perillä työmaasta ja sen vaiheista – usein pitää pystyä myös ennakoimaan.

Mikä on parasta työssäsi?

Kyllä mun mielestä parasta on, että kohteet vaihtelevat ja ovat aina erilaisia. Tässä työssä pystyy jatkuvasti kehittämään itseään ja oppimaan uutta. Palkitsevin hetki on valmiin urakan esittely asiakkaalle – silloin saa olla ylpeä työstään.


Uusimmat