search
Työntekijän matkassa

Työntekijän matkassa: Moniosaaja vannoo asiakaspalvelun nimeen

12.12.2016

Rakennusmies Jouko Riihonen, 48, on pitkän linjan julkisivuosaaja. Monipuoliset työtehtävät ovat vieneet miehen Constin työmaalta toiselle jo 15 vuoden ajan.

Millainen työtaustasi on ja miten olet viihtynyt alalla?

Olen ollut alalla 30 vuotta ja Constissa puolet siitä, eli nyt jo 15 vuotta. Siirryin aikanaan tutun rappausporukan mukana Raitayhtiöihin, jonka nimi vaihtui sittemmin Constiksi. Kuten vuosista voi päätellä, olen viihtynyt oikein hyvin tämän työnantajan palveluksessa – ja alalla ylipäätään.

Minkälaisista tehtävistä työsi koostuu?

Toimenkuvaani kuuluu vaihtelevia julkisivuyksikön töitä: rappausta ja maalausta sekä työmaan perustamista ja siihen liittyvää hienosäätöä. Jokunen takuukorjauskeikkakin on tehty, mutta niitä on hyvin harvoin.

Missä ja millainen työ sinulla on käynnissä juuri nyt?

Nyt olen korjaustöissä Helsingin Kumpulassa sijaitsevassa kosteusvahinkokohteessa. Talon päädystä on salaojat auki, ja yhteen asuntoon on tulossa kylpyhuoneremontti. Työ on laitettu alulle, eli kuivaus on käynnissä.

Asiakaspalvelu on osa työtäsi. Mitä siinä tulee mielestäsi huomioida?

Kun mennään asiakkaiden koteihin, pitää totta kai huomioida asukkaan tilanne ja tarpeet. Varmistetaan aikataulu ja se, koska asiakkaan luokse saa mennä tai onko asunnossa esimerkiksi lemmikkieläimiä. Toimitaan siis tilanteen mukaan ja sen vaatimalla tavalla. Ja ollaan aina niin siististi kuin mahdollista.

Miltä tuntuu mennä ihmisten koteihin?

Se on ihan luonteva ja mukava osa tätä työtä, ei sitä enää näillä kokemusvuosilla erityisesti edes mieti, homma toimii luonnostaan.

Kerro hauskin sattumus, mitä sinulle työn puitteissa on tapahtunut?

Tiimimme projektipäällikkö Kahilaisen Marko koittaa houkutella ja innostaa meidän jengiä mukaan milloin mihinkin. Viimeisimpänä hän on haastanut minut osallistumaan triathlon-kisoihin. Tässä ja nyt, otan haasteen vastaan ja lupaan osallistua!


Uusimmat