search
Työntekijän matkassa

Työntekijän matkassa: Monessa marinoitu betonijulkisivuosaaja

27.2.2017

Puolitoista vuotta sitten Consti sai riveihinsä rakennusalan diplomi-insinöörin, joka tuntee julkisivukorjausalan läpikotaisin. Projektipäällikkö Petri Silvennoinen, 53, on kiertänyt 25-vuotisen työuransa aikana Suomen moneen kertaan ja tutustunut laajaan joukkoon suunnittelijoita ja rakennuttajia. Ylä- ja alamäetkin ovat menevälle miehelle tuttuja.

Millainen taustasi korjausrakentamisen alalla tarkemmin on?

– Tein aikoinaan lopputyöni betonijulkisivujen ja parvekkeiden korjauksesta Tampereen teknilliseen korkeakouluun (nyk. Tampereen teknillinen yliopisto). Sitä kautta pääsin kehittämään koko julkisivukorjausalaa jo 90-luvun alusta lähtien. Lisäksi olen ollut alusta asti mukana Suomen Rakennussaumausyhdistyksessä, Julkisivuyhdistyksessä sekä Suomen Betoniyhdistyksen korjauskurssitoimikunnassa. Olen toiminut urallani teknisenä myyntipäällikkönä Oy Sika Finland Ab:llä, maajohtajana Tremco illbruckilla sekä viimeisenä ennen Constiin siirtymistäni toimitusjohtajana Cronvallilla.

Mikä uudessa työssäsi Constissa on parasta tai toisaalta haastavinta?

– Työ on monipuolista, ja ilmapiiri on hyvä ja nuorekas. Pitää itsekin skarpata, kun on niin hyvä tekemisen meininki ympärillä. Haastavinta on ehkä kiire – tosin minulla osa kiireestä on johtunut uudesta työstä. Nyt, kun yksi täysi kalenterivuosi on takana, huomaa selvästi, että rutiinit sujuvat nopeammin ja helpommin – ja niin sen tietysti pitää mennäkin.

Mitä tehtäviä työhösi kuuluu?

– Monipuolisia projektipäällikön tehtäviä, kuten tiimin tulojen ja menojen budjetointia, tarjouslaskentaa ja erilaista neuvottelutyötä. Kun kohteita voitetaan, tehtäväni on siirtää työmaan vetovastuu työnjohtajalle. Tiimissämme on lisäkseni laskentainsinööri, neljä työnjohtajaa ja noin 40 raudanlujaa, omaa työmiestä. Projektijohdon pitää huolehtia siitä, että heille on riittävästi töitä. Tässä vaiheessa vuotta laskemmekin kuumeisesti uusia kohteita ja yritämme saada neuvoteltua ne maaliin, jotta saamme kaikki miehet taas keväällä töihin telineille.

Mikä merkitys ammattitaidolla on työssäsi?

– Olemme tekemisissä suunnittelijoiden, valvojien, rakennuttajien ja tavallisten asukkaiden kanssa, joten ihmissuhdetaitoja tarvitaan. Vaikka kohteissa on paljon samaa, silti jokainen kohde on omanlaisensa. Hereillä pitää olla koko ajan. Minulla on hyvä materiaalituntemus ja tunnen betonijulkisivujen korjausmenetelmät kuin omat taskuni. Tiimityötä tämä on mitä suurimmassa määrin, yhdessä homma sujuu.

Miten vietät vapaa-aikaasi?

– Harrastan muun muassa ylämäki-, alamäki- ja tasamaahiihtoa sekä -pyöräilyä. Vaihtelevaa, niin kuin tämä työkin on. Kirjoitan vielä joskus muistelmat erilaisista sattumuksista ja tapahtumista urani varrelta, ja laitan kirjalle nimeksi: Voi pojat, kun tietäisitte!


Uusimmat