search
Työntekijän matkassa

Työntekijän matkassa: Kesätyöpaikan valintaa tehdessä katse on jo tulevaisuudessa

12.9.2018

Mitä opiskelet ja kuinka pitkä kesätyö on takana?

Olen ensin opiskellut rakennusmestariksi, jonka jälkeen jatkoin opiskelua Tampereen ammattikorkeakoulussa sähköisen talotekniikan koulutusohjelmassa. Valmistun insinööriksi keväällä 2019.  Aloitin työt toukokuun 2018 alussa heti vapun jälkeen ja kesän työsopimus päättyy elokuun lopussa. Tämä oli ensimmäinen kesäni Constilla.

Minkälaisia tehtäviä olet päässyt Constilla tekemään?

Olen toiminut kesän aikana sähköprojektinhoitoharjoittelijana Consti Talotekniikan pääkaupunkiseudun talotekniikkaurakoinnissa. Työmaina olivat Korkeavuorenkadun Grand Residence 21 ja Katajanokalla Kruunuvuorenkatu 2 Keskon entinen pääkonttori. Korkeavuorenkadulle valmistui arvoasuntoja ja Katajanokalle vuokra-asuntoja. Kohteina työmaat olivat siis hyvin erilaisia, vaikka perusperiaatteeltaan molemmissa oli toimistorakennusten muuttaminen asuinkäyttöön. Työtehtäviini kuuluivat erilaiset projektinhoidolliset tehtävät lisä- ja muutostöiden laskennasta tavaran tilaukseen. Korkeavuorenkadulla erityistehtävänäni oli hoitaa osakasmuutoksia. Tämä tehtävä koostui tarjousten laskennasta, työmaalla töiden ohjauksesta ja valvonnasta.

Mitä asioita koit tärkeäksi valitessa kesätyöpaikkaa? Erottuiko Consti vaihtoehdoista jollain tavoin?

Kun keväällä 2018 aloitin työnhaun viimeistä harjoittelua varten, pidin tärkeänä asiana yrityksen kokoa. Minulla oli jo aiemmista kesätöistä kokemusta pienistä yrityksistä ja halusin päästä kokeilemaan suuremmassa yrityksessä työskentelyä. Lisäksi painotin työnhaussa yrityksen toimialaa. Koulussa painotetaan suunnittelua, mutta itse kaipasin toisenlaisiin työtehtäviin. Työnhaku vaihtoehdoistani Consti vastasi haaveitani eniten, sillä haaveissani oli päästä hyödyntämään molempia koulutuksiani urakointi puolen tehtävissä. Lisäksi Consti oli vaihtoehdoista parhaiten erottuva katukuvassa. Consti oli oikeastaan ainoa, jonka toiminnasta minulle oli muodostunut selkeämpi käsitys.

Onko kesätöissä tullut vastaan jotain erityisen mieleenpainuneita tilanteita?

On ollut hieno huomata miten nuori nainen otetaan hienosti ja ennakkoluulottomasti vastaan miehiselle alalle. Kesän aikana kuulin useammalta taholta miten hienoa on saada naisia lisää rakennusalalle. Koko kesä oli mieleenpainuva kokemus. Hauskana juttuna tulee mieleen vain pieni kömmähdykseni tavaran tilauksessa. Työmaalle tarvittiin 30 rullaa valkoista sähköteippiä, mutta epähuomiossa tilasin teippiä 30 pakettia eli työmaalle toimitettiin teippiä 300 rullaa. Eipä lopu aivan heti! Tuota mokaa olemme työmaalla naureskelleet nokkamiehen kanssa jälkeenpäin. Ei onneksi ollut tuon suuremmasta tilausvirheestä kyse, samaa on kuulemma käynyt kaikille projektin hoidossa työskenteleville jossain kohtaa uraa.

Haluaisitko kertoa jotain vapaa-ajastasi – mitä touhuat työn ulkopuolella?

Harrastan vapaa-ajalla kuntoilua kuntosalin ja lenkkeilyn merkeissä. Myös uinti ja vesijuoksu kuuluvat talvisin harrastuksiini. Hektisen arjen vastapainona toimii myös kirjojen ja TV-sarjojen ahmiminen. 

Tuletko Constille mahdollisesti myös uudestaan?

Ensi kesään mennessä olen jo valmistunut koulusta, joten tämä on viimeinen harjoittelu. On kuitenkin ollut puhetta, että mahdollisesti voisin koulun ohella jatkaa töiden tekoa.

Constin on aika kiittää Petraa ja kymmeniä muita tänä kesänä Constin työmailla työskennelleitä kesätyöntekijöitä. Toivottavasti tapaamme myös ensi kesänä!


Uusimmat