search
Työntekijän matkassa

Työntekijän matkassa: Kesä kirittää rakennusammattilaisen töitä ja fiiliksiä lentokentällä

27.6.2018

Janne Salin vastaa puhelimeen viikon mittaiselta lomalta – remontti- ja muuttopuuhien keskeltä, kuinkas muuten. Nopeatempoinen työ lentokentällä korjausrakentamisen palvelu- ja huoltourakoiden ammattilaisena on miehelle mieleen, mutta kesällä hän aikoo vain nauttia olemisesta ja ladata akkuja.

Kuka olet ja millainen työtausta sinulla on?

Olen koulutukseltani talonrakentaja ja tehnyt töitä rakennusalalla jo yli 10 vuotta. Aloitin nämä hommat kesätöistä, mikä on ollut hyvä tausta ponnistaa nykyisiin korjausrakentamisen alan tehtäviini Helsinki-Vantaan lentokentällä. Täällä on vierähtänyt nyt 5 vuotta. Vajaa vuosi sitten toteutuneen yrityskaupan myötä olen uudehko constilainen, eli aiemmin olin Lumiconin palveluksessa.

Millaista työsi lentokentällä on?

Tosi vaihtelevaa. Tilanteet muuttuvat nopeasti, lentokenttä on oma hektinen maailmansa. Kentän rakennus- ja huoltotoiminnassa korostuvat turvallisuus, nopeus ja laatu. Osa tehtävistä on ennalta tiedossa ja tuttuja, mutta esimerkiksi ensi viikon ohjelmaa en vielä tarkemmin tiedä – ja se on vain mukavaa.

Mikä on työssäsi parasta?

Työni on itsenäistä ja tosiaan monipuolista, siinä on sellaista hyvää tekemisen meininkiä. Liikun paljon isolla alueella, tuon ja vien tavaraa. Eikä työ ole kovin sääriippuvaista, kuten rakennusalalla yleensä. Kesä silti helpottaa tiettyjä tehtäviä – ja ihan jo aikaisia aamulähtöjä kotoa, ylipäätään fiilistä.

Siihen ”lentokenttätunnelmaan” on kuitenkin jo tottunut, että muut lähtevät matkoille, ja me olemme täällä vain töissä.

Entä ne työn haastavimmat puolet, onko niitä?

Haastavuus liittyy lentokentän turvallisuuteen ja turvatarkastuksiin. Kun ollaan ns. puhtaalla puolella eli turvatarkastusten jälkeisellä alueella, kulkeminen ja ovien avaaminen on hyvin säänneltyä ja tarkkaa. Tavarakuljetuksissa tämä korostuu.

Kesä on käsillä, mitä odotat myöhemmin jatkuvalta lomalta?

Tänä kesänä olen ajatellut tehdä asioita, jotka hyvältä tuntuvat, ilman sen kummempia suunnitelmia. Olen viime vuodet tehnyt paljon töitä, ja nyt tekee mieli rauhoittua ja ladata akkuja. Tässä puuhassa kaverina on myös 6,5-vuotias tytär, joten eiköhän kesästä tule kiva ja rento.


Uusimmat