search
Työntekijän matkassa

Työntekijän matkassa: Assistant Controllerin työ ei ole tylsää – ainakaan Constissa

12.9.2016

Minna Puolimatka, 59, arvostaa ihmisläheistä työtään Consti Korjausurakointi Oy:ssä ja nauttii toimiston tilannekomiikasta. Tällä lukujen ja numeroiden parissa työskentelevällä assistant controllerilla on hymy herkässä, palveluasenne kohdallaan ja aina pieni pilke silmäkulmassa.

Mikä työssäsi motivoi?

Työni on joidenkin mielestä yksitoikkoista toimisto- ja numerotyötä, mutta omasta mielestäni erittäin vaihtelevaa ja itsenäistä, ja konkreettisen palautteen saa heti. Olen henkilönä ulospäin suuntautunut, ja erilaiset vuorovaikutustilanteet eri sidosryhmien kanssa tuovat suolan työhöni. Päivittäiset kohtaamiset ja asioiden hoitaminen toimistolla ”face to face” ovat minulle myös tärkeitä.

Kaikki on lopulta omasta asenteesta kiinni. Tätä työtä tehdään rutiinilla, tarkasti ja jämäkästi, mutta ilman huumoria en jaksaisi –  tilannekomiikka kukoistaa toimistomme käytävillä, ja nauruakin kuuluu! Työssäjaksamiseen vaikuttaa koko tiimin hyvä yhteistyöhenki.

Mitä tarkkaan ottaen teet Constissa?

Työskentelen 5 hengen taloustiimissä ja työni koostuu pääosin maksuliikenteestä,

toimihenkilöiden palkkahallinnosta, osto- ja myyntireskontrien kuukausittaisista täsmäytyksistä sekä konsernin sisäisestä laskutuksesta. Vaikka taloushallinto on organisaation tukipalvelu, se on äärettömän tärkeä osa kokonaisuutta: ilman toimivaa taloushallintoa mitkään prosessit eivät kulje.

Paljon asioita kulkee nykyään sähköposteissa, ja työ on ajoittain hyvin hektistä ja aikatauluun sidottua. Vuosien kokemus näkyy ammattitaitona, ettei ihan pienistä hätkähdä.

Miten työ on vuosien mittaan muuttunut?

Tulin Constiin kesäkuussa 2010. Tuolloin yrityksen nimi oli Jollaksen Rakennushuolto Oy. Henkilöstömäärä on kasvanut huomattavasti vuosien varrella ja erilaisia IT-järjestelmiä tullut lisää. Saisipa omallekin ”kovalevylle” lisättyä muistia.

Pörssiin meno reilu puoli vuotta sitten ei oleellisesti vaikuttanut omaan työnkuvaani, mutta oli toki iso muutos sinänsä.

Mikä rakennusalalla työskentelyssä on parasta?

Pidän alan suoraviivaisuudesta: tehdään mitä luvataan, tiukoissakin aikatauluissa. Myös työkaverit ovat aitoja ja rehtejä. Korjausrakentamisessa viehättää se, miten vanhasta tehdään uutta ja paremmin toimivaa.

Ovatko controllerin vapaa-ajansuunnitelmat yhtä tarkkaan excelöityjä kuin itse työt?

Ei, ei ja ei. Vapaa-aikani täyttää mummous – se on aivan ihanaa. Vastapainona toimistotyölle ulkoilen paljon, happea pitää saada, ja tanssin. Myös ystävät ovat tärkeitä: käydään elokuvissa tai kahvilla ja ihan vaan parannetaan maailmaa.


Uusimmat