search
Työntekijän matkassa

Consti Way arjessa: Olen tuntenut itseni tervetulleeksi

10.3.2022

Kerros- ja rivitalotaloyhtiöiden sisäpuolisiin remontteihin sekä julkisivusaneerauksiin erikoistuneen RA-Urakointi Oy:n siirtyminen Constin omistukseen syksyllä 2021 toi kertaheitolla lähes 30 uutta constilaista. Yksi kaupan mukana Constille siirtyneistä on elementtisaumaaja Miika Juvonen, joka työskentelee nyt Taloyhtiöiden Julkisivut-yksikössä.

Juvonen on omien sanojensa mukaan entisistä RA:laisista ”tuoreemmasta päästä”. Hän aloitti RA-Urakoinnilla elementtisaumaajana vuonna 2018 muuttaessaan Keski-Suomesta pääkaupunkiseudulle työn perässä. Siitä asti Juvonen on toiminut saumaamisen ja kittaamisen tehtävissä työmailla eri puolilla pääkaupunkiseutua. Tällä hetkellä hän työskentelee muun muassa Perkkaan koulun työmaalla.

Sen lisäksi, että Juvosen työvaatteiden väri vaihtui, on merkittävä muutos Constille siirtymisessä hänen mukaansa ollut hyppääminen pienestä, perheenomaisesta työyhteisöstä suureen organisaatioon.

”Pienessä yrityksessä tiesi aina, kenen puoleen kääntyä missäkin asiassa, joten siinä mielessä kaikki Constilla on vielä aivan uutta. Lähimmät työkaverit ja esihenkilö ovat toki nykyisillä työmaillani toistaiseksi ennallaan”, hän toteaa.

Käynnit varastolla vaativat Juvosen mukaan vielä totuttelua, kun varasto ei sijaitsekaan enää tutun reitin varrella ja toimintatavat ovat uudet. Kaiken kaikkiaan Juvonen on kokenut olevansa Constille tervetullut.

Juvonen odottaa mielenkiinnolla uusia työmaita ja konkreettista yhteistyötä muiden constilaisten kanssa sitten, kun nykyiset tutut työmaat päättyvät. Kevään mittaan koronatilanteen salliessa on edessä myös vierailu Turvapuistossa, missä hän ei ole aikaisemmin käynyt.

Tulevaisuudelta Juvonen toivoo lähinnä, että töitä olisi tasaisesti ja sopivassa määrin. Hän näkee yhtenä ison yhtiön eduista sen, että Consti toimii Suomessa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

”Totta kai iso työnantaja tuo mahdollisuuksia ja ehkä joskus voisin työskennellä työmailla myös muualla päin Suomea. Eihän sitä koskaan tiedä”, hän sanoo.

Pääkaupunkiseudun vaihtelevassa talvisäässä Juvosen mielessä siintää jo lumien sulaminen ja tuleva kesä. Kotiseudulla Viitasaarella häntä nimittäin odottaa tallissa uudenkarhea vesijetti, jonka ohjaimissa on luvassa vauhtia ja vaarallisia tilanteita Keiteleen aalloilla.


Uusimmat