search
Työntekijän matkassa

Consti Way arjessa: I love putkiremontti

29.4.2021

Ilari Siekkinen haluaa hälventää putkiremonttipelkoja. Siinä auttaa asukkaan selviytymisopas.

Tein Paikat Kuntoon -nimistä korjausrakentamisohjelmaa TV-Tampere-paikallistelevisiolle vuosina 2002-2010. Olin siinä sekä toimittaja, juontaja että tuottaja. Myöhemmin ohjelmaa esitettiin myös Turku TV:ssä ja Kaupunkitelevisiossa. Olen kirjoittanut aiheesta kirjankin, Putkiremontti – asukkaan selviytymisopas.

Putkiremonttia pidettiin vielä 2000-luvun alussa painajaisena, mutta 2020-luvulla siitä on tullut arkipäiväisempää eikä enää niin pelottavaa asiakkaan silmissä.

Olen käyttänyt slogania I love putkiremontti kuvaamaan, ettei se putkiremontti nyt niin vakavaa ole. Teimme jopa I love Putkiremontti -paitoja. 

Putkiremontti_asukkaan selviytymisopas.jpg

Olen ammatiltani rakennusmestari ja toimin Constilla vastaavana työnjohtajana. Työtehtäviini kuuluu tarjouslaskennasta lähtien kaikki vastaavan työnjohtajan tehtävät eli tiivistettynä työmaiden vetäminen budjetissa ja aikataulussa.

 

Constilla ei etsitä syyllistä vaan ratkaisua

Minulla tulee kohta neljä vuotta täyteen Constilla. Täällä on mainiota työskennellä. Meillä on ryhmätyö ja avoimuus kunniassa ja apua saa aina. Constilla ei etsitä syyllistä vaan ratkaisua. Ihan parhaan työpaikan olen nyt löytänyt. Voin näin sanoa, koska olen työskennellyt monissa eri työpaikoissa.

Korjausrakentamisessa tulee usein eteen tiukkoja paikkoja, mutta talon sisältä löytyy aina apua, myös yksikönjohtajalta, joka on yksi meistä.

Yksikössäni tehdään pääsääntöisesti linjasaneerauksia, joka on kylläkin laaja käsite. Consti Korjausrakentaminen Oy on hyvä nimi, sillä teemme linjasaneerauksen lisäksi esimerkiksi maanrakennustöitä ja tilamuutoksia, joihin liittyy kiinteästi talotekniikkaa.

Olemme pienen ihmisen asialla. Teemme joka päivä töitä jonkun ihmisen kotona. Hyvällä ennakoinnilla, tiedottamisella ja asuntokatselmuksilla saadaan hälvennettyä pelkoja. Pitää myös ymmärtää, että ihmiset ovat erilaisia. Positiivinen asenne on tärkeää.

Ilari Siekkinen, i love putkiremontti.jpg

Vapaa-ajallani kirjoitan ja teen musiikkia. Kappaleita voi löytää muun muassa Youtubesta.

 

Myös tilaajan ammattitaidolla on merkitystä

Viimeisin valmistunut työmaani on As Oy Haukkakartano Tampereella. Haukkakartano on 1972 rakennettu taloyhtiö, joka koostuu kolmesta kerrostalosta ja jossa on yhteensä 73 asuntoa.  

LVIS-talotekniikkasaneeraus sisälsi kylpyhuoneiden märkätilat ja yhtiön yleiset tilat kuten saunaosastot sekä talojen väliset kaivuutyöt LVIS-asennuksia varten. Urakka alkoi tammikuussa 2020 ja kesti reilun vuoden.

Hyvään lopputulokseen vaikuttaa aina urakoitsijan lisäksi tilaajan taito valita projektille kunnon suunnittelu ja valvoja. Haukkakartanossa oli huippuammattilaiset taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana ja valvojana, ja yhteydenpito hallituksen puheenjohtajan kanssa oli jatkuvaa.

Ammattitaidossani tärkeimpiä asioita ovat kokonaisuuden hahmottaminen sekä projektin hallinta niin teknisesti kuin taloudellisestikin. Haastavinta on päästä tämän lisäksi kaikkia tyydyttävään lopputulokseen. Arvostan Constin hyvää kustannusseurantajärjestelmää. Kun yksikköpalaverissa käydään asiat joka kuukausi läpi, saadaan tietoa missä mennään eikä viiveellä.

Meillä on myös vahva oman työn tarkastusprosessi. Kierrämme kohteen kohta kohdalta, kuvaamme ja kirjaamme tarpeet ja puutteet. Dokumentti toimitetaan asiakkaalle, asukkaille OmaConstiin ja rakennusluvan liitetiedostoihin viranomaisen Lupapiste-palveluun.

Parasta työssäni on, kun projekti loppuu ja vastaanottotarkastus on tehty ja loppupalaveri pidetty ja lyöty kättä päälle. Sen jälkeen näemme vielä kahden vuoden kuluttua takuukokouksessa, kun takuuaika päättyy.

 

Jäniksenpojat pelastuivat

Hauskin tapahtuma työmaalla on ollut, kun pelastin kerran pienet jäniksenpoikaset pihalta työkoneiden alta ja seurasin niitä monta viikkoa. Kyllä ne pelastuivat.

Jäniksen poikanen.jpg  Jäniksen poikanen oli siirrettävä turvaan.jpg


Uusimmat