search
Työntekijän matkassa

Consti Way arjessa: Constin verstas toimii työmaiden tukena

9.12.2020

Mihail Lasarenko, työkavereilleen Miska, vastaa siitä, että Vantaalla sijaitsevan Constin verstaan tilaukset hoituvat sovitusti ja ajallaan työmaille. Jo yli 12 vuotta Constilla työskennelleelle Miskalle johtaminen on yhteistyötä, jossa avainasemassa on jokaisen oma osaaminen.

Korjausrakentamisessa tyypillisesti edessä on tilanne, johon ei ole olemassa valmista ratkaisua. Tähän Constin oma verstas antaakin etua joustavuudessaan ja nopeudessaan. Kaikkia Constin työmaita palvelevaan ammattilaistiimiin kuuluvat Mihail Lasarenkon lisäksi kuvassa olevat puusepät Erkki Ruhanen, Oleg Kajalin, Jarno Berg ja Peter Harju-Jeanty, metallimies Jari Riipinen, pintakäsittelijä Noora Hiltunen sekä toimistoassistenttina, siivoojana ja varastohenkilönä toimiva Kriska Lasarenko. Lisäksi tiimiä vahvistavat asentajat Jouni Korhonen ja Jesse Laine. Tältä porukalta luonnistuvatkin mittatilauksena niin kaluste- kuin metallituotteet asennuksineen.

 

Constin verstaan henkilöstö 2021.jpg

 

"Toimin linkkinä asiakkaiden, työmaiden ja tarvittaessa jopa kohteessa olevien asukkaiden välillä. Verstaan toiminta on monipuolista ja päiviin kuuluu niin kalustekuvien piirtämistä, tarjouslaskentaa, mittauksia kuin työnjohdollisia tehtäviä. On siis omattava organisointikykyä ja hyvät sosiaaliset taidot, ja toki suurta etua on siitä, että itselläni on asennus- ja puualan töistä vahva kokemus", Miska sanoo.  

Viimeisimpinä töinä verstaalla ennallistettiin Helsingin päärautatieaseman mutterikioskit, mutta vuosien aikana on tehty muun muassa useita kalusteryhmiä, keittiöitä, puu- ja metalliovia, baaritiskejä, saunoja, portaita ja kaiteita. Usein vastaan tulee jotain aivan uutta, jonka vuoksi opetellaan uusia menetelmiä ja etsitään ratkaisuja. Arkipäivää onkin ratkaisujen suunnitteleminen työmaalla, tarvittavan tuotteen valmistaminen ja pintakäsittely sekä asentaminen paikalleen.

Verstaalla on säilynyt käsityöläisyyden arvo ja perinteet. Työ vaatii monipuolista hahmotuskykyä, uteliaisuutta ja luovuutta sekä erilaisten materiaalien ja mahdollisuuksien tuntemista. Laajan osaamiskentän hallinnan ja organisoinnin mahdollistaa rehellinen ilmapiiri ja luotettava tiimi, joka toimi hyvin yhteen.

 

Consti rakennustekninen service.jpg

Constin huolto- ja ylläpitopalveluiden asentajat liikkuvat ketterästi työmaalta toiselle.

Lue lisää ja ota yhteyttä


Uusimmat