search
Työntekijän matkassa

Consti Way arjessa – ammattilainen konehuoneessa

18.11.2022

Petro Kykkänen huolehtii päivittäin siitä, että rakennusten ilma on terveellistä ja turvallista hengittää ja rakennus voi hyvin. Hänen tehtävänään on varmistaa, että ilmanvaihto toimii moitteettomasti ja laitteet pysyvät kunnossa.

Petro Kykkänen työskentelee Constin Tampereen Service-yksikössä IV-huoltoasentajana. Constilla hän on työskennellyt vuodesta 2014 lähtien. Huoltotöiden lisäksi Kykkäsellä on tärkeä rooli nuorempien työntekijöiden opastamisessa ja perehdyttämisessä asentajan työhön.

Kykkäsen päivittäisiä tehtäviä ovat ilmanvaihtokoneiden huollot, säätäminen ja asennukset, minkä lisäksi asentajan työhön kuuluvat muun muassa moottoreiden ja puhaltimien laakeroinnit, LTO-kiekkojen vaihdot ja suodatintilausten tekeminen. Päivään mahtuukin monenlaisia tehtäviä ratkottavaksi, ja kokemuksesta erilaisista laitteista, osista ja säädöistä on hyötyä.

”Vaikka työ onkin liikkuvaista ja vaihtuvaa, parasta on se, että saa pääasiassa itse suunnitella oman työpäivänsä ja aikataulunsa. Taitoja ja kokemusta vaatii, että pystyy ratkomaan erilaisia ongelmia, kuten koneen erilaisia vikatiloja, jotta prosessi saadaan toimimaan taas normaalisti. Huollossa tulevat myös vastaan erilaiset säädöt ja asennukseen liittyvät asiat, jotka on tärkeää muistaa. Kun huoltaa tarpeeksi erilaisia koneita, taidot kehittyvät ja vikojen selvittäminen nopeutuu. Paras fiilis työstä syntyy, kun on ollut uuden äärellä ja saa homman maaliin”, Kykkänen sanoo.

 

Petro Kykkänen Consti Way.jpg

Petro Kykkänen suorittamassa LTO-kiekon laakerointia.

 

Pieniä vai suuria töitä

Huoltotyöt mielletään usein pieniksi ja nopeiksi tehtäviksi. Constin huoltopalvelun periaate onkin olla ketterä apu, johon saa nopeasti yhteyden. Pienempien huoltojen ja asennusten lisäksi Pirkanmaan alueella toimiva huoltoyksikkö toteuttaa muun muassa vuosihuoltoja suurissa kiinteistöissä, jossa on huomattava määrä laitteita. Tällöin luonnollisesti yhdessä kohteessa kuluu pidempi ajanjakso. Parhaillaan Kykkänen onkin Metsä Groupin tehtaalla Hämeenkyrössä viemässä vuosihuollon ensimmäistä kierrosta loppuun. Koneita tehtaassa on noin 60 kappaletta.

Ilmanvaihdon puuttuminen tai heikkous huomataan hyvin nopeasti. Kiinteistön käyttäjät ja normaalin toiminnan jatkuminen on osattava huomioida huoltoa ja asennuksia tehdessä. IV-asentajan työssä voikin sanoa onnistuneensa ollessaan huomaamaton.

”Huoltaminen vaatii asioihin paneutumista ja kiinnostusta asiaa kohtaan. Vain siten kehittyy ja tekee jatkossa omasta työskentelystään paljon miellyttävämpää. Haastavinta työssäni on se, jos joku asia on tuntematon ja tietoa hyvin vähän. Selvittelyyn voi mennä tovi, mutta yleensä ongelma ratkeaa. Näissä tilanteissa onneksi on myös asiantunteva työnjohto, joka auttaa parhaansa mukaan”, Kykkänen kertoo.

 

Lue Constin huoltopalveluista


Uusimmat