search
Uutinen

Yhteistyö taklaa haasteita

7.10.2021 08.30

Consti tekee parhaillaan Lauttasaaren ala-asteen peruskorjausta. Projektin alku ei ollut helppo, mutta uudenlaisen yhteistyömallin rakentaminen sai työt sujumaan mallikkaasti.

Yllätykset kuuluvat peruskorjausrakentamiseen, eikä niiltä vältytty tämänkään projektin alussa. Esimerkiksi purkutöissä paljastuneiden odottamattomien asioiden lisäksi hanketta vaivasi kuitenkin myös avainhenkilöiden vaihtuvuus sekä urakoitsijan että tilaajan puolella. Se asetti yhteistyön koetukselle ja sai molemmat osapuolet miettimään, kuinka tekemistä voitaisiin parantaa.

”Kävimme useita neuvotteluja tilanteen korjaamiseksi ja sovimme, miten toimintatapoja muutetaan molempia tyydyttävällä tavalla”, sanoo Helsingin kaupungin projektinjohtaja Marko Kumpulainen.

Muutoksiin kuului yhteistyön tiivistäminen ja vastuiden selkeyttämien.

”Panostimme selvästi enemmän jatkuvaan yhteistyöhön tilaajan ja meidän välillämme. Muokkasimme aikataulut uusiksi ja määrittelimme laatutason aiempaa tarkemmin yhdessä”, Constin projekti-insinööri Sampo Viitaharju kertoo.

Perusasiat kunniaan

Constin vastaavan työnjohtajan Heimo Kulmalan mukaan tärkeintä on uskaltaa ottaa haasteet avoimesti esille, kun niitä ilmenee.

Korjausrakentaminen on periaatteessa hyvin yksinkertaista: tehdään purkutyöt ja sen jälkeen uudet pinnat. Työtä vaikeuttavat kuitenkin aina erilaiset odottamattomat tekijät.

"Silloin ratkaisee se, kuinka rehellisiä ongelmien edessä uskalletaan olla ja kuinka ne tuodaan esille. Useimmiten kyse on siitä, että ihmiset saadaan toimimaan paremmin keskenään. Jos se puoli on kunnossa, on työmaalla helppo keskittyä perusasioihin”, Kulmala sanoo.

Myös Helsingin kaupungin Marko Kumpulainen on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa yhdessä tekemisen meininki on valitettavasti alkanut hiipua rakennusalalta yhä enemmän, vaikka kiirettä ei ole nykyään sen enempää kuin ennenkään, eivätkä nykyajan rakennusvaatimuksiakaan voi pitää syinä vaikeuksiin.

Tämä ongelma on Kulmalan mielestä nyt Lauttasaaren ala-asteen rakennustyömaalta poistunut.

”Tällä hetkellä suhtaudun luottavaisesti siihen, että projekti saadaan yhteistyössä kunnialla maaliin ja koululaiset pääsevät uusittuihin tiloihin talvilomansa jälkeen ensi helmikuussa.”

Consti Lauttasaaren koulun.jpg  Lauttasaaren koulu.jpg


Uusimmat uutiset