search
Uutinen

Vuoden putkiremontti -kilpailun voittanut hanke toteutettiin yhteistoimintamallilla

6.10.2022 08.13

Asunto-osakeyhtiöille suunnatun Vuoden putkiremontti/linjasaneeraus -kilpailun voittaja julkistettiin Finnbuild-messujen yhteydessä keskiviikkona 5.10.2022.

Kilpailun pääteemana oli tänä vuonna suuntautuneisuus tulevaisuuteen. Erityisesti huomioon otettiin tavoitteellinen strategialähtöisyys ja sen näkyminen koko linjasaneerauksen prosessissa. Lisäksi arvioinnissa painotettiin elinkaaritaloutta, tilaajan saavuttamia etuja, remontin onnistumista, yhteistyötä ja tiedottamista sekä energiatehokkuuden ja kyberturvallisuuden parantamista.

Voittajana palkittiin As Oy Puotilantie 8:n laaja linjasaneeraushanke

Kuusi taloa ja 112 asuntoa kattavan, Itä-Helsingissä sijaitsevan taloyhtiön remontin suunnittelu aloitettiin jo vuonna 2016. Taloyhtiön ydinajatuksena oli olla alueen paras ja vetovoimaisin taloyhtiö, ja tärkeiksi arvoiksi strategiaan kirjattiin muun muassa yhdenvertaisuus, toimivuus ja energiatehokkuus.

Kumppanit valittiin mukaan taloyhtiön strategiaan liittyvin perustein, ja hanke toteutettiin yhteistoimintamallilla. Swecon suunnittelumallin avulla kyettiin jo alkumetreillä pureutumaan useisiin hankehaasteisiin, kuten todennäköisiin lisätöihin. Näin myös varmistettiin ratkaisujen toteutettavuus ennen töiden aloittamista. Vaikka lisätöitä sitten tulikin, ne saatiin käsiteltyä tehokkaasti työmaakokouksissa. Consti tuli mukaan hankkeeseen toteutussuunnitteluvaiheessa.

 

AS Oy Puotilantie 8 Vuoden putkiremontti.jpg

Taloyhtiön puheenjohtaja kiitti Constia hyvästä yhteistyöstä ja siitä, että haastavanakin aikana vaikeudet ratkottiin onnistuneesti.

 

Pitkäjänteisesti toteutettu strategia

As Oy Puotilantie 8:n vei voittoon pitkäjänteinen ja strateginen toteutus, johon sisältyi kattava tarveselvitys. Onnistumisina olivat tilaajan ja toteuttajan toimiva yhteistyö, hyvä tiedottaminen sekä teknisesti ja taloudellisesti onnistunut hanke, joka luovutettiin virheittä. Urakoitsijan vankka kokemus sai kiitosta.

Yhteistoimintamalli oli vaikuttamassa siihen, että taloyhtiö pääsi toteutussuunnitteluvaiheessa tutustumaan työmaaorganisaatioon jo ennen urakkaa. Noin vuoden kestänyt urakka valmistui aikataulussa toukokuussa 2021, vaikka putkiremontti korona-aikana oli ajoittain haasteellista.

”Työmaa sujui hyvässä yhteishengessä. Erityisen iso kiitos sujuvuudesta kuuluu taloyhtiön puheenjohtajalle, joka toimi aktiivisesti koko projektin ajan. Työmaalla oli hyvä ja toimiva keskusteluyhteys tilaajan, suunnittelun ja valvonnan kanssa. Työmaan tekijöillä oli hyvä yhteishenki, ja se näkyi myös tekemisessä”, kuvailee hanketta työpäällikkönä toiminut Kata Ruoppa Constilta.

 

Vuoden putkiremontti -diplomit.jpg

Muistoksi taloyhtiö sai seinäänsä kunniakilven ja hankeorganisaatiolle jaettiin kunniakirjat.

 

AS Oy Puotilantie 8

Rakennusvuosi 1963

6 kpl 4-kerroksisia taloja

Yhteensä 112 asuntoa

Asuinneliöitä 7880 m2

Putkiremontin kesto 3/2020 - 5/2021

Hanke sisälsi LVISTA-järjestelmien uusimisen (ei lämmitys) ja asuntojen märkätilojen ja yleisten tilojen perusparannuksen sekä rakennusten salaojituksen.

 

Vuoden putkiremontti -kilpailun järjestää Akha ry.jpg

Vuodesta 2008 lähtien järjestetty kilpailu on Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry:n järjestämä. Kilpailussa palkitaan onnistuneita putkiremontteja/linjasaneerauksia. Kilpailun tavoitteena on kertoa ja jakaa tietoa mahdollisimman laajasti hyvistä toimintatavoista ja -menetelmistä tulevien putkiremonttien /linjasaneerauksien tilaajille, osakkaille/asukkaille, suunnittelijoille ja urakoitsijoille. https://akha.fi/vuoden-putkiremontti-linjasaneeraus/


Uusimmat uutiset