search
Uutinen

Uusi isompi parveke kiinteällä hinnalla

1.10.2021 10.30

Parvekkeen vaihtaminen kokonaan uuteen voi tulla edullisemmaksi kuin vanhan korjaaminen. Näin on erityisesti betonielementtitaloissa, joihin Consti on kehittänyt valmiin elementtiparvekkeen ja kustannustehokkaan toimintamallin. Uusi parveke voi olla jopa vanhaa suurempi.

- Parvekkeita laajennetaan ja ne lasitetaan lähes aina, kun uusimiseen ryhdytään, kertoo Consti Parveke -palvelusta vastaava yksikönjohtaja Petri Parikka. Rakennuslupa voi muodostua esteeksi lähinnä vanhojen arvotalojen kohdalla, mutta niissä lähtökohta onkin yleensä vanhan parvekkeen kunnostaminen.

Parhaiten Consti Parveke -ratkaisu sopii  elementtitaloihin, joita rakennettiin paljon 1960-luvun lopulta 1980-luvulle. Elementtitalojen kulta-aikaan betonin säänkestävyys tunnetusti yliarvioitiin, joten korjaustarvetta on runsaasti.

Mikäli parvekkeet halutaan taloon, jossa ei ole aiemmin ollut parveketta, uusi parveke suunnitellaan luonnollisesti talon tyyliin ja ulkoasuun sopivaksi. Elementtitalojen kattavissa julkisvuremonteissa rakennetaan yhä useammin kokonaan uudet parvekkeet ainakin yksiöihin, joissa niitä ei ole aiemmin ollut.

Parvekkeet purettu.jpg  Elementtien asennus.jpg

Tarkat mitat – tarkka aikataulu

Consti Parveke -palvelulla parvekeremontin kesto pystytään jopa puolittamaan. Uusi parveke tuodaan paikalle valmiina elementteinä, ja se saadaan asennettua parhaimmillaan viidessä viikossa purkaminen mukaan luettuna. Ripeän valmistumisen mahdollistaa hiottu toimintatapa ja tarkka aikataulutus. Constilla on suunnittelussa tutut kumppanit ja toteutuksessa osaava asennusryhmä, joka on erikoistunut juuri elementtiparvekkeisiin.

- Vähintään yhtä suuri, jos ei suurempikin tekijä on parvekkeen tarkka mitoitus. Vanhoissa parvekkeissa on aina muutaman sentin heittoja, mikä tarkoittaa sitä, että mahdolliset kaiteet ja lasitukset pitää tilata jokaisen parvekkeen yksilöllisten mittojen mukaan. Elementtiparvekkeessa sen sijaan mitat ovat lähtökohtaisesti kaikissa samat, joten voimme tilata esimerkiksi lasit heti projektin alkuvaiheessa, Parikka selventää.

Maalaus ja pinnoitustyö tehdään sitten käsityönä tilaajan toiveiden mukaan.

Kiinteä hinta ja edulliset lisäneliöt

Consti Parveke tarkoittaa kiinteä hintaa ilman yllätyksiä. Tyypillisen Consti Parvekkeen hinta on noin 13 000 – 15 000 euroa. Lisäkustannukset 20–50 cm syvemmälle ja/tai leveämmälle parvekkeelle alkavat noin parista sadasta eurosta per asunto. Laajennuksen kustannus on siis varsin kohtuullinen verrattuna siihen, kuinka paljon uudet neliöt lisäävät viihtyisyyttä ja käytettävyyttä.

Käytettävyyttä ja viihtyisyyttä lisätään myös parvekelasituksella. Sen lisäksi, että lasitus jatkaa parvekekautta kesän molemmista päistä, se suojaa rakennusta kasvavalta kosteusrasitukselta. Lasituksen ansiosta sade ja tuuli eivät tunkeudu sisään parvekkeen ovesta eivätkä parvekkeelle antavan ikkunan pielistä.  

Consti Parvekkeet valmiit..jpg

Parvekkeita korjataan myös talvella

Consti korjaa elementtiparvekkeiden lisäksi kaikenlaisia parvekkeita. Yleensä samalla korjataan myös julkisivu. Se voi olla perusteellinen remontti ikkunoiden uusimisineen ja lisäeristyksineen tai vain kevyt ehostus kuten maalaus tai saumojen siistiminen. 

Parveke- ja julkisivuremonttien sesonki kestää perinteisesti keväästä syksyyn, mutta leutoina talvina niitä voidaan tehdä valuja ja maalausta lukuunottamatta ympäri vuoden. Mikäli uusi parveke ei edellytä valutöitä, asennus onnistuu siis myös talvella.  

Porvoolaistalo sai uuden ilmeen

Consti Parveke osoittautui parhaaksi ratkaisuksi esimerkiksi porvoolaisen vuonna 1975 valmistuneen kerrostalon parvekeremonttiin. Kaikki 30 parveketta purettiin, vaihdettiin uusin ja lasitettiin. Rakennuksen alkuperäiset elementtiparvekkeet olivat päässeet niin huonoon kuntoon, että korjaus olisi ollut sekä teknisesti haastavaa että kallista. Täysin uusituilla parvekkeilla saavutettiin kustannustehokkaasti pitkä elinkaari.

Parvekkeiden purku käynnissä..jpg  Parvekkeet valmistuivat.jpg

 

Lue lisää Consti Parvekkeesta


Uusimmat uutiset