search
Uutinen

TYS nykyaikaistaa opiskelija-asuntojaan

8.9.2021 09.45

Turun Rantamäessä sijaitsee Turun Ylioppilaskyläsäätiön omistama, opiskelijoille suunnattu ja Kuunsillaksi nimetty kiinteistö. Kuunsilta tulee kuluvan vuoden aikana saamaan perinteisen remontin lisäksi entistä toimivammat ja halutummat asunnot.

TYS on kehittänyt viime vuosina kiinteistöjään tutkimusten ja palautteiden osoitettua, että opiskelijat asuvat mieluummin yksin pienemmässä asunnossa kuin jaetussa huoneistossa. Tämä näkyy muun muassa siinä, että pienempien asuntojen käyttöaste on soluasuntoja suurempi. Vuonna 1988 rakennetun Kuunsillan peruskorjauksen tultua ajankohtaiseksi, nykyisen trendin mukainen huoneistojen muutos pienemmiksi päätettiin toteuttaa myös siellä.

Turun Ylioppilaskyläsäätiö.jpg

Osa Kuunsillan uudistuksista toteutettiin vuosien 2019 ja 2020 aikana, jolloin yhteensä viiden portaikon 42 asuntoa peruskorjattiin ja rakennusosan julkisivut ja luhtikäytävät kunnostettiin. Keväällä 2021 alkaneet, toisessa vaiheessa toteutettavat laajamittaisemmat peruskorjaus- ja muutostyöt valmistuvat kokonaisuudessaan lokakuun 2021 loppuun mennessä. Urakkasumma on noin 3,3 miljoonaa euroa.

Nyt peruskorjattavalla alueella sijaitsee 48 huoneistoa. Näistä 26 asuntoon tehdään huoneistojakomuutos, minkä jälkeen talossa on yhteensä 74 opiskelija-asuntoa. Remontti sisältää myös koko kiinteistön julkisivujen, luhtikäytävien sekä erillisrakennuksessa sijaitsevan päiväkodin betonikorjaukset ja maalauksen. Opiskelijoiden käytössä olevat saunaosasto ja pesula kunnostetaan, minkä lisäksi useisiin peruskorjausalueen ulkopuolelle jääviin asuntoihin uusitaan ikkunat ja ulko-ovet.

TYS asuntojen remontti.jpg

Asuntojen remontoiminen toteutetaan nopeutetusti – niiden urakka-aika on alle viisi kuukautta. Constin Turun Yritykset-toimialan yksikönpäällikön Markus Mikkolan mukaan ensimmäisessä vaiheessa saadut opit rakennuksen erityispiirteistä ja rakenteista helpottivat erityisesti purkutöiden sujumista. Myös sama työnjohto jatkoi toisen vaiheen peruskorjausurakassa, minkä vuoksi työt jatkuivat sujuvasti kohteeseen perehtyneen porukan voimin.

”Kaiken kaikkiaan tämä on mielenkiintoinen peruskorjaushanke, jonka yhteydessä pääsemme harjoittamaan kykyämme viedä hankkeita hyvin nopealla aikataululla laadukkaasti läpi”, Mikkola kuvailee nopeassa tahdissa etenevää hanketta.

TYS remontti.jpg


Uusimmat uutiset