search
Uutinen

Nuorten katutaiteilijoiden maalaus koristaa historiallisen työmaan aitaa

24.5.2022 09.00

Vallilassa sijaitsevan Ensikodin vaneriseen työmaa-aitaan maalattiin näyttävä graffititeos Helsingin nuorten toimesta. Idea nuorten ottamisesta mukaan työmaa-aidan maalaamiseen lähti hankkeen työnjohdolta, kun aitaan huomattiin ilmestyneen erilaisia maali- ja tussimerkintöjä. Ideasta käynnistyi selvitystyö kaupungin kaduilla taiteilevista nuorista. Kumppaniksi maalausprojektiin löytyikin Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden katutaidetoimisto.

Ensikodin aita ennen maalausta.jpg

Vaneriaitaan ilmestyi erilaisia merkintöjä, joista maalausidea sai alkunsa.

Helsingin kaupungin nuorisopalvelut tarjoaa nuorille monipuolista toimintaa Helsingissä. Yksi esimerkki tällaisesta maksuttomasta toiminnasta on graffiti- ja katutaidetyöpajat, joista voi kokemuksen myötä päästä mukaan myös Ensikodin työmaa-aidan maalauksen toteuttaneeseen katutaideryhmään.

Helsingin Katutaidetoimiston nuoret maalasivat Ensikodin aidan.jpg

Nuoret saapuivat maalamaan koulupäivän jälkeen.

Koska idearikas katutaidetoimisto on toteuttanut useita kaupunkikohteita, teemaa ei haluttu liikaa rajata. Nuorille kerrottiin kuitenkin aidan takana sijaitsevasta, vuonna 1942 rakennetusta Ensikodista. Ainoaksi ohjeeksi asetettiin se, että teos kunnioittaisi niin vuokralaisena toimivaa Helsingin Ensikoti ry:tä kuin kiinteistön omistajaa Hoivatilat Oyj:tä. Tämän toiveen nuoret täyttivät, ja lopputulos on taidokas, inspiroiva ja empatiaa henkivä taideteos.

Kiitos Helsingin Katutaidetoimiston nuorille upeasta maalauksesta.jpg Ensikodin työmaa-aidan taidetta.jpg

Taiteilijat olivat ottaneet inspiraatiota Helsingin Ensikoti ry:n toiminnasta sekä värimaailmasta.

Ensikodin aidan värikkäitä maalauksia.jpg Enskodin aidan maalauksia.jpg

Ensikodin aita toteutettiin taiteiluun sopivilla spraymaaleilla. Maalauksen toteutti neljä jo kokeneempaa aktiivinuorta.


Uusimmat uutiset