search
Uutinen

Julkisivuremontti 2019 -kilpailun voittajana As Oy Puistonportti Bostads Ab:n perusparannushanke

3.10.2019 16.12

Julkisivuyhdistyksen asunto-osakeyhtiöille järjestämän Julkisivuremontti-kilpailun palkinnot jaettiin 3.10.2019 Helsingin Messukeskuksessa Kiinteistömessujen yhteydessä. Kilpailu järjestettiin seitsemännen kerran.

Kilpailun 1. sijalle ylsi Constin toteuttaman As Oy Puistonportti Bostads Ab:n remontti, joka tuomariston mielestä oli onnistunut ja rohkaiseva esimerkki 70-luvun arkkitehtuurin uudistamisesta sen alkuperäiset erityispiirteet huomioiden. Tuomariston mielestä poikkeuksellisen laaja perusparannushanke oli kokonaisuudessaan hyvin harkittu, elinkaariajattelun ja pitkäaikaiskestävyyden huomioiva, perusteellisesti suunniteltu ja onnistuneesti toteutettu.

Toivo Korhosen suunnittelema Lauttasaaressa sijaitseva As Oy Puistonportti Bostads Ab käsittää yhden asuintalon, jossa on 36 asuntoa. Julkisivuremontin lisäksi Consti toteutti kohteessa parvekkeiden, ikkunoiden ja ovien uusimisen.

 

Mittavalla parvekeremontilla haluttiin lisätä asumisviihtyvyyttä ja nostaa kiinteistön arvoa

Remontissa vuonna 1973 valmistuneen kerrostalon vanhat, ahtaat ja pimeät betoniparvekkeet purettiin ja tilalle rakennettiin uudet suuremmat parvekkeet. Koko kadunpuoleinen julkisivu onkin nyt pelkkää lasitettua parveketta. Talon keskellä sijaitsevat kapeammat asunnot saivat pihan puolelle uudet ulokeparvekkeet.

Valoisuutta lisättiin parvekkeiden lasikaiteilla sekä muuttamalla umpinaisia tuuletusluukkuja tuuletusikkunoiksi ja yhdistämällä erilliset ikkuna-aukot suuremmiksi ikkunoiksi. Remontin ansiosta myös talon edustoista saatiin esteettömämpiä ja suurempien parvekkeiden alle saatiin tilaa polkupyörien säilyttämiseen. Aiemmin ruskean elementtitalon pesubetonipinta sai uuden vaalean sävyn. Tunnelmallisuutta ja lämmintä sävyä säilytettiin kuitenkin parvekkeiden taustaseinien puupaneeleilla, jotka kuultavat parvekelasien läpi.

Consti kiittää isännöitsijää ja taloyhtiötä sekä suunnittelijaa ja muita hankkeessa mukana olleita yhteistyökumppaneitaan hyvästä yhteistyöstä.

 

Julkisivu-kilpailu on Julkisivuyhdistyksen järjestämä asunto-osakeyhtiöille suunnattu kilpailu. Kilpailussa etsitään asunto-osakeyhtiöitä, joissa on tehty onnistunut ja laadukas julkisivuremontti ja joka kelpaisi esimerkiksi ja innostukseksi myös muille korjaamista vielä harkitseville asunto-osakeyhtiöille.

Tuomaristo kiinnittää huomiota arkkitehtuurin ja teknisten ratkaisujen lisäksi päätöksentekoprosessiin, hanke- ja toteutussuunnitteluun, kustannusten hallittavuuteen, aikataulussa pysymiseen, tiedottamiseen sekä energiansäästötavoitteiden ja ennen kaikkea asukkaiden huomioimiseen. Lisätietoja: https://julkisivuyhdistys.fi

 


Uusimmat uutiset