search
Uutinen

Ilmanvaihtohuolto talvella on järkevä teko

14.1.2020 09.49

Talvella vietämme suuren osan ajastamme sisätiloissa. Ilmanvaihtojärjestelmän toimivuus on merkittävä sisäilman laatuun vaikuttava tekijä, mikä vaikuttaa myös niin rakennuksen kuin omaan hyvinvointiimme. Säännöllinen ja oikein toteutettu huolto takaa ilmanvaihtojärjestelmän toimivuuden. 

Jokaisessa rakennuksessa syntyy ilmaan epäpuhtauksia kuten liiallista hiilidioksidia ja ilmankosteutta. Ilmanvaihdon tehtävä on poistaa epäpuhtaudet ja tuottaa puhdasta sisäilmaa, jotta tuloksena on toimiva, viihtyisä ja terveellinen työ- tai asuinympäristö. Mikäli huollot on jätetty tekemättä, saatamme hengittää huonolaatuista ilmaa suurimman osan valveillaoloajastamme.

Talvi on ilmanvaihtojärjestelmille vuoden vaativin ajanjakso ja siksi mitä parhainta aikaa suorittaa vuosihuollot. Mikäli laitteessa on vikoja, voi vasta keväällä suoritettu huolto olla jo myöhässä. Kanavistojen puhdistus, mittaus ja säätötyö sekä automaation asetukset tuovat laiminlyötynä tarpeettomia lisäkustannuksia ja hyvin hoidettuina parhaimmillaan säästöä muutenkin paljon energiaa kuluttavaan ajanjaksoon.

Yleinen käsitys on, että huollot tulisi tehdä keväällä ja syksyllä. Talvella ei kuitenkaan ole niin paljon katupölyä tai muita epäpuhtauksia ilmassa ja suodattimien likaantuminen on vähäisempää. Näin puhtaista suodattimista saatu hyöty ajoittuu pitkälle ajanjaksolle. Ilmanvaihtohuoltojen jaksottaminen muille kuin perinteisille ajankohdille tuo myös kustannussäästöä.     

 

Lue lisää taloteknisistä huolto- ja ylläpitopalveluistamme: Consti Service


Uusimmat uutiset