search
Uutinen

Helsinki-Vantaan lentoaseman kaukoliikenneterminaali uudistuu – Consti toteuttaa 20 uutta liiketilaa

11.10.2019 14.02

Consti on aloittanut Helsinki-Vantaan lentoaseman T2-terminaalin kaupallisten tilojen muutostyöt. Uudet liiketilat otetaan käyttöön vaiheittain vuosien 2020–2022 aikana.

Constin toteuttamassa uudistuksessa vuosina 2009–2010 valmistuneen terminaaliosan odotustilat muutetaan kaupallisiksi tiloiksi. Uudet liiketilat sijaitsevat Helsinki-Vantaan uudessa kaukolentoja eli non-Schengen-liikennettä palvelevassa terminaaliosassa.

– Muutettavan alueen tilat uusitaan vaiheittain. Ensimmäisessä osassa liiketilojen julkisivut ja sisäänkäynnit ovat valmistuneet ja vuokralaisten urakoitsijat jatkavat sisustustöitä. Toisessa osassa meneillään ovat purku- ja talotekniset työt, Constin projektipäällikkö Juuso Jäväjä kertoo.

– Huhtikuussa käynnistyneessä projektissa kauppakujan varrelle rakentuu 20 uutta liiketilaa. Uusien liiketilojen laajuus on yhteensä 1 500 neliötä.

Urakointi käytössä olevalla lentoasemalla on tuonut omat haasteensa. Uudistettavan non-Schengen-alueen läpi kulkee vuosittain noin kuusi miljoonaa matkustajaa.

– Suomen päälentoasema on erityisen kiinnostava kohde, jonka kiinteistön tunnemme entuudestaan. Toimimme vilkkaasti liikennöidyllä alueella, jossa työ- ja matkustajaturvallisuudesta huolehtiminen on äärimmäisen tärkeää. Myös melun- ja pölynhallintaan on lentomatkustajien mukavuuden vuoksi kiinnitetty erityistä huomiota, Jäväjä kertoo. 

Urakka ja yhteistyö Finavian kanssa ovat sujuneet hyvin. Tähän mennessä sekä aikataulussa että budjetissa pysyneen urakan kokonaisarvo on yhteensä noin viisi miljoonaa euroa.

 

Parempia palveluja ja viihtyisiä tiloja lentomatkustajille

Uudistuksen myötä non-Schengen-alueen kaupallinen tarjonta paranee merkittävästi. Tiloihin on tulossa muun muassa huippumuodin merkkien kuten Bvlgarin, Jimmy Choon ja Chloén liikkeet sekä uusia ravintoloita.

– Asiakaskokemus ja sen kehittäminen on meillä kaiken toiminnan keskiössä, ja Constin toteuttaman uudistuksen ansiosta voimme palvella sekä suomalaisia että kansainvälisiä matkustajiamme entistäkin paremmin. Uudet ravintolat ja liikkeet tarjoavat matkustajille uusia mahdollisuuksia nauttia ajastaan lentoasemalla, Helsinki-Vantaan kaupallinen johtaja Nora Immonen kertoo.

Uudistus on osa Helsinki-Vantaan miljardin euron kehitysohjelmaa. Kehitysohjelman tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa sekä kansainvälisessä lentoasemien kilpailussa että Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen merkittävänä solmukohtana.

– Meillä on kunnianhimoinen tavoite rakentaa maailmanluokan lentoasema, joka voi palvella 30 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Tarkoituksemme on pitää matkustajakokemus korkealla tasolla koko projektin läpi, Immonen sanoo.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Juuso Jäväjä (juuso.javaja@consti.fi).


Uusimmat uutiset