search
Uutinen

Consti on mukana toteuttamassa Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n talotekniikkaurakkaa

7.2.2020 10.29

Consti on mukana toteuttamassa Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n uuden pysäköintilaitoksen, kehäratayhteyden sekä terminaalirakennuksen laajennusosan talotekniikkaurakkaa.

Keväällä 2019 muodostettu talotekniikka-allianssi ja kesällä aloitettu kehitysvaihe käynnistivät suunnitelmien kehitys- ja päivitystyön, jossa myös määritettiin tavoitekustannukset yhdessä allianssin osapuolten kesken.

Toteutusvaiheista sopimukset allekirjoitettiin laajennusosan, kehäratayhteyden ja aluetöiden osalta helmikuussa 2020 ja pysäköintilaitos P2:n osalta joulukuussa 2019. Talotekniikka-allianssin muodostavat SRV Rakennus Oy, Consti Talotekniikka Oy ja Quattroservices Oy. Pysäköintilaitoksen rakennustyöt valmistuvat syksyllä 2020 ja laajennusosan sekä kehäratayhteyden työt vuoden 2021 loppuun mennessä.

- Siirtyminen kehitysvaiheesta toteutusvaiheeseen edellytti allianssin toimijoiden kesken syvää luottamusta, yhteistyöhön perustuvaa asennetta ja onnistunutta integrointia”, toteaa Consti Talotekniikan myyntijohtaja Marko Rouvinen.

Pysäköintilaitoksen sekä terminaalirakennuksen laajennus- ja muutososan laajuus on yhteensä noin 128 000 brm2. Kehäratayhteyden laajuus on noin 35 000 brm3. Koko hankkeen kustannusarvio on noin 400 M€.

Uuden P2 pysäköintilaitoksen, kehäratayhteyden, aluetöiden ja terminaalirakennuksen laajennusosan talotekniikan arvo on noin 35 M€. Constin toteuttaman talotekniikkaurakan arvo on noin 19 M€. Consti toimii Allianssissa LVISPR-palveluntuottajana sekä toteuttaa lisäksi pysäköintilaitoksen automatiikkatyöt.

- On todella upeaa päästä allianssikumppaniksi kehittämään ja toteuttamaan LVI- ja sprinkleritöitä Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Constin ydinosaamista on vaativien LVI- ja sprinkleritöiden toteuttaminen ja olemme näyttäneet osaamistamme jo aiemmin putkitöissä lentokentällä Plazan osalla, kertoo Consti Talotekniikka –toimialan johtaja Pekka Pöykkö.

 

Lisätietoja:
Pekka Pöykkö,
Toimialajohtaja
Consti Talotekniikka Oy
+358 50 432 4822
pekka.poykko@consti.fi


Uusimmat uutiset