Vanhan apteekin talon remontti käynnistyi

Julkaistu:

oulu-vanhan-apteekin-talo-consti

Oulun keskustassa sijaitsevan nk. vanhan apteekin talon mittava remontti on alkanut. As Oy Oulun Liiketalo on tilannut 3,2 miljoonan euron korjausurakan Constilta. Remontti ulottuu myös taloyhtiön kahteen muuhun asuin- ja liikerakennukseen. Työt kohteessa on aloitettu tällä viikolla, ja urakan on määrä olla valmis marraskuussa 2017.

Historialliseen Pallas-kortteliin kuuluvassa As Oy Oulun Liiketalossa toteutetaan laaja-alainen korjausurakka, jossa tehdään talojen sisäpuolen LVIS-saneeraus sekä julkisivujen, porrashuoneiden ja vesikattojen täyskunnostus. Samalla uusitaan pihat salaojituksineen ja viemäreineen ja rakennetaan uusi pyöräkatos.

Taloyhtiön vanhin rakennus, nk. vanhan apteekin talo on vuodelta 1928.

– Kyse on kulttuurihistoriallisesti merkittävästä kohteesta, joka on pyrittävä säilyttämään mahdollisimman alkuperäisenä. Rakennus on suojeltu, ja ennen töiden alkua tontilla tehtiin arkeologisia kaivauksia, kertoo projektipäällikkö Pauli Riikola Consti Julkisivut Oy:stä.

Apteekkitaloon on rakennettu kiinni vuonna 1953 ja vuonna 1962 valmistuneet liike- ja asuinrakennukset. Kokonaisuudessa on kaikkiaan 44 huoneistoa. Kyseinen kortteli on osa Oulun vanhaa keskusta-aluetta.

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö