Työntekijän matkassa: Monipuolinen työnkuva motivoi työnjohtoharjoittelijaa

Julkaistu:

tommisaarivuori_toimistolla_web-300x201Tommi Saarivuori, 24, ottaa vieraat vastaan Consti Korjausurakoinnin Turun työmaalla Haliskylässä. Kohde on Turun Ylioppilaskyläsäätiön opiskelija-asuntokokonaisuus, joka käsittää yhteensä 14 kerrostaloa. Yhden kerrostalon pihalla sijaitsevat työmaan toimistotilat, totutusti parakeissa. Mennään peremmälle ja annetaan Tommin kertoa työstään lisää.

Millainen on työnjohtoharjoittelijan työpäivä?

Päivä alkaa aamulla klo 7, kuten rakennusalalla yleisesti. Aina ei ehdi käydä edes toimiston kautta, kun puhelin jo soi ja lähden hoitamaan jotakin asiaa työmaalla. Tavallisesti kuitenkin laitetaan kahvipannu porisemaan ja suunnitellaan hetki tulevaa työpäivää. Jokainen päivä on erilainen, rutiininomaista tämä työ ei ole.

Kuinka kauan olet ollut työssä rakennusalalla?

Alalla olen ollut ammattikouluajoista. Constille tulin syksyllä 2014, kun aloitin työnjohtoharjoittelijana opiskeluihin liittyvän työpaikkajakson myötä. Valmistun loppuvuodesta rakennusmestariksi Turun ammattikorkeakoulusta, rakennusalan työnjohdon koulutusohjelmasta. Paperit on juuri jätetty, eli opinnot ovat aivan loppusuoralla. Helpottaa muuten kummasti, kun saa opiskelutaakan harteilta!

Mitä tehtäviä työhösi kuuluu Constin Haliskylän kohteessa? Oletko kohdannut työssäsi erityisiä haasteita?

tommisaarivuori_asuntokuva_web-300x201Haliskylässä muutetaan opiskelija-asuntoja soluista yksiöiksi. Toimin muun työnjohdon apuna ja hoidan työmaan yleisiä työnjohdollisia tehtäviä. Omiin vastuualueisiini kuuluvat muun muassa luovutukset ja viimeistelytyöt. Olen mukana myös purkutyössä sekä timanttiporaus- ja sahaustyössä, eli merkkaan purkajille valmiiksi LVI-kuvien ja arkkitehtipiirustusten mukaisesti reiät ja aukot, kuten horminpaikat. Toisinaan huomaa, että nuori ikä asettaa haastetta työnjohtajana, mutta harvemmin – kokemustakin karttuu joka päivä.

Kerro työsi parhaista puolista. Miksi tykkäät työstäsi?

tommisaarivuori_tyomaalla_web-300x201Mielekkäintä tässä työssä on juuri se, kun päivät ovat niin vaihtelevia: saan olla ulkona ja liikkeessä työmaalla ja samalla pitää monia lankoja käsissäni. Vaihtelu pitää mielenkiintoa yllä. Tämä voittaa ehdottomasti toimistotyön, vaikka välillä kävelläänkin saappaat kurassa. Työ on juuri sitä, mitä haluan tehdä.

Kun työpäiväsi päättyy, mitä teet vapaa-ajalla?

Päivä työmaalla päättyy klo 15.30 paikkeilla. Työt eivät ole seuranneet liikaa kotiin, vaan vastuuta on työpäivissä sopivasti. Vapaa-ajalla koitan urheilla mahdollisimman paljon. Illat kuitenkin kuluvat nopeasti tyttären kanssa puuhaillessa – se on kaikista parasta vastapainoa työlle.

Lue myös muut "Työntekijän matkassa"-jutut:

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö