Työntekijän matkassa: Moniosaaja haluaa oppia kaikki työt

Julkaistu:

Rakennusmies Adel Benchahla, 42, työskentelee tällä hetkellä Helsingin Meilahdessa sijaitsevalla putkiremonttityömaalla. Tavoitimme miehen kahvitauolta.

adelbenchahla-e1464592924216-202x300Kuinka kauan olet työskennellyt Constilla?

Vuodesta 2000. Alussa yhtiön nimi oli Katajanokan Vesi ja Lämpö, mutta se siirtyi Constille yrityskaupan myötä. Eli kuulun siis jo kalustoon.

Minkälaisia töitä teet ja miten olet kouluttautunut?

Teen kaikkia mahdollisia töitä, kuten betonivaluja, laatoitusta ja vesieristystä. En ole opiskellut alaa, mutta yli 15 vuodessa taidot ovat kertyneet työssä oppien. Vuosina 2007–2008 suoritin VTT:n märkätilojen vedeneristäjän henkilöstösertifikaatin.

Oletko suunnitellut lisäkoulutusta?

Haluan aina oppia uutta, jos siihen vain on mahdollisuus. Putkityöt kiinnostaisivat seuraavaksi eli vesijohto- ja viemäritöihin pätevöityminen. Sen jälkeen osaisin kaikki putkiremonttityömaan työt. Eli jos kaveri tulee kipeäksi tai työmaalla on kiireen takia hätätilanne, voisin tarvittaessa tehdä mitä vain!

Mikä sinulle on tärkeintä työssäsi?

Laatu ja tyytyväinen asiakas. Sillä ei ole väliä, mitä kulloinkin tekee, mutta laadun pitää olla kunnossa. Asukkaan on oltava tyytyväinen työn jälkeen, koska hän maksaa kotinsa remontista suuren summan. Myös huumori on tärkeää. Olen kotoisin Tunisiasta, mutta suomen kieli sujuu jo niin hyvin, että ymmärrän työkavereiden vitsitkin.

Miten varmistat hyvän laadun?

Työt pitää tehdä riittävän rauhallisesti, jotta pystyy olemaan huolellinen. Kuitenkin samalla on oltava tehokas, jotta työmaan aikataulu ei veny. Hutiloinnin seurauksena työmaalla jouduttaisiin purkamaan ja tekemään työvaiheita uudelleen, eivätkä työt valmistuisi ajallaan.

Mitä puuhaat työpäivän jälkeen?

Minulla on perhe eli vaimo sekä 2- ja 4-vuotiaat tytöt, joille haluan antaa aikaani. Menemme usein puistoon tai ulkoilemme pihalla. En kaipaa omia harrastuksia, mutta kunhan tytöt vähän kasvavat ja alkavat harrastaa, niin heidän harrastuksiinsa varmasti osallistun tavalla tai toisella.

Tauko taisi loppua. Ehditkö juomaan kahvisi?

En, mutta ei se mitään. Nyt täytyy taas mennä. Hauskaa päivänjatkoa, moi moi!

Lue myös muut "Työntekijän matkassa"-jutut:

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö