Työntekijän matkassa: Kesätyöpaikan valintaa tehdessä katse on jo tulevaisuudessa

Julkaistu:

Constin työmailla työskentelee kesäisin kymmeniä kesätyöntekijöitä. Yksi heistä on Petra Jäntti, joka on työskennellyt kesän 2018 Constin työmailla sähköprojektinhoitoharjoittelijana. Viimeisten viikkojen vieriessä halusimme kuulla miten kesä on mennyt – ja onko Petra viihtynyt!

Mitä opiskelet ja kuinka pitkä kesätyö on takana?
Olen ensin opiskellut rakennusmestariksi, jonka jälkeen jatkoin opiskelua Tampereen ammattikorkeakoulussa sähköisen talotekniikan koulutusohjelmassa. Valmistun insinööriksi keväällä 2019. Syksyllä on luvassa vielä kursseja koulussa, jonka jälkeen on jäljellä opinnäytetyön kirjoittaminen. Tämä on ensimmäinen kesäni Constilla. Aloitin työt toukokuun alussa heti vapun jälkeen ja kesän työsopimus päättyy elokuun lopussa.

Minkälaisia tehtäviä olet päässyt Constilla tekemään?
Tämä on ensimmäinen kesäni Constilla. Aloitin työt toukokuun alussa heti vapun jälkeen ja kesän työsopimus päättyy elokuun lopussa. Olen toiminut kesän aikana sähköprojektinhoitoharjoittelijana Consti Talotekniikan pääkaupunkiseudun talotekniikkaurakoinnissa. Työmaina kesän aikana ovat olleet Korkeavuorenkadun Grand Residence 21 ja Katajanokalla Kruunuvuorenkatu 2 Keskon entinen pääkonttori. Korkeavuorenkadulle valmistuu arvoasuntoja ja Katajanokalle vuokra-asuntoja. Kohteina työmaat ovat siis hyvin erilaisia, vaikka perusperiaatteeltaan molemmissa on toimistorakennusten muuttaminen asuin käyttöön. Työtehtäviini ovat kuuluneet erilaiset projektinhoidolliset tehtävät lisä- ja muutostöiden laskennasta tavaran tilaukseen. Korkeavuorenkadulla erityistehtävänäni on ollut hoitaa osakasmuutoksia. Tämä tehtävä on koostunut tarjousten laskennasta, työmaalla töiden ohjauksesta ja valvonnasta.

Mitä asioita koit tärkeäksi valitessa kesätyöpaikkaa? Erottuiko Consti vaihtoehdoista jollain tavoin?
Kun keväällä aloitin työnhaun viimeistä harjoittelua varten, pidin tärkeänä asiana yrityksen kokoa. Minulla oli jo aiemmista kesätöistä kokemusta pienistä yrityksistä ja halusin päästä kokeilemaan suuremmassa yrityksessä työskentelyä. Lisäksi painotin työnhaussa yrityksen toimialaa. Koulussa painotetaan suunnittelua, mutta itse kaipasin toisenlaisiin työtehtäviin. Työnhaku vaihtoehdoistani Consti vastasi haaveitani eniten, sillä haaveissani on ollut päästä hyödyntämään molempia koulutuksiani urakointi puolen tehtävissä. Lisäksi Consti oli vaihtoehdoista parhaiten erottuva katukuvassa. Consti oli oikeastaan ainoa, jonka toiminnasta oli muodostunut selkeämpi käsitys.

Onko kesätöissä tullut vastaan jotain erityisen mieleenpainuneita tilanteita?
On ollut hieno huomata miten nuori nainen otetaan hienosti ja ennakkoluulottomasti vastaan miehiselle alalle. Olen kesän aikana kuullut useammalta taholta miten hienoa on saada naisia lisää rakennusalalle. Koko kesä on ollut mieleenpainuva kokemus. Hauskana juttuna tulee mieleen vain pieni kömmähdykseni tavaran tilauksessa. Työmaalle tarvittiin 30 rullaa valkoista sähköteippiä, mutta epähuomiossa tilasin teippiä 30 pakettia eli työmaalle toimitettiin teippiä 300 rullaa. Eipä lopu aivan heti! Tuota mokaa olemme työmaalla naureskelleet nokkamiehen kanssa jälkeenpäin. Ei onneksi ollut tuon suuremmasta tilausvirheestä kyse, samaa on kuulemma käynyt kaikille projektin hoidossa työskenteleville jossain kohtaa uraa.

Haluaisitko kertoa jotain vapaa-ajastasi – mitä touhuat työn ulkopuolella?
Harrastan vapaa-ajalla kuntoilua kuntosalin ja lenkkeilyn merkeissä. Myös uinti ja vesijuoksu kuuluvat talvisin harrastuksiini. Hektisen arjen vastapainona toimii myös kirjojen ja TV-sarjojen ahmiminen. Tämän kesän vapaa-aikaa on kulunut myös häiden järjestämiseen. H-hetki on syyskuun alussa.

Tuletko Constille mahdollisesti myös uudestaan?
Ensi kesään mennessä olen jo valmistunut koulusta, joten tämä on viimeinen harjoittelu. On kuitenkin ollut puhetta, että mahdollisesti voisin koulun ohella jatkaa töiden tekoa.

Constin on aika kiittää Petraa ja kymmeniä muita tänä kesänä Constin työmailla työskennelleitä kesätyöntekijöitä. Toivottavasti tapaamme myös ensi kesänä!

Lue myös muut "Työntekijän matkassa"-jutut:

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö