Työntekijän matkassa: Hyvä kirvesmies on tarkka ja diplomaattinen

Julkaistu:

Martti Konttila, 30, on Consti Korjausurakoinnin Lahden yksikössä työskentelevä kirvesmies. Hän on myös luottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu. Millainen työpäivä tällaisista tehtävistä syntyy? Hyppäsimme  lokakuussa 2015 miehen matkaan ja selvitimme asiaa.

martti-konttila-2-225x300Missä teet töitä juuri nyt?

Tikkurilassa. Teemme perinteistä putkiremonttia 60 asunnon kerrostaloon.

Palataan vielä työurasi alkuun. Kuinka päädyit Constiin kirvesmiehen tehtäviin?

Tulin 2008 oppisopimuksella töihin Rakennustoimisto KI-VI Oy:hyn, jonka Consti osti 2010. Perustehtävä on pysynyt kutakuinkin samana, mutta työ on tuonut uusia haasteita vuosien varrella.

Millaista kirvesmiehen työ on? Mitä teet konkreettisesti?

Teen töitä asunnoissa putkiremonttien yhteydessä. Puran kylpyhuoneen ja osan keittiöstä valmiiksi putkiremontille. Kun putkiremontti ja kaikki sen ympärillä tehtävä työ ovat valmiita, palaan viimeistelemään huoneiden pinnat ja asennan kalusteet.

Olet myös luottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu. Miten päädyit näihin tehtäviin?

Vanha luottamusmies jäi eläkkeelle 2010. Osa työkavereista ehdotti minua jatkajaksi. Kaupan päälle minua ehdotettiin vielä työsuojeluvaltuutetuksi. Ajattelin, että täytyyhän sitä ottaa rohkeasti uusia haasteita vastaan, jos kollegoiltakin löytyy luottoa.

Millaisia asioita tehtävät pitävät sisällään?

Luottamusmiehenä olen viestinvälittäjä työntekijöiden ja johdon välillä. Rooli on ollut tähän mennessä kohtalaisen helppo, koska pienetkin asiat on saatu sovittua nopeasti. Työsuojeluvaltuutettuna pidän huolta omalla työmaallani, että turvallisuusmääräykset täyttyvät. Kun vastaava mestari tekee työmaakatselmuksen, olen mukana työntekijöiden edustajana.

Mikä työssä on parasta ja haastavinta?

Parasta on lopputulokseen tyytyväinen asiakas. Työssä pitää olla tarkka, sillä työnlaadun näkee pinnoista helposti. Myös diplomaatin taitoja tarvitaan, kun menemme ihmisten asuntoihin ja häiriötä syntyy väistämättä. Avoimella keskustelulla hankalista tilanteista selviää parhaiten.

Lue myös muut "Työntekijän matkassa"-jutut:

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö