Siitepöly ja siemenet tukkivat nyt suodattimia – 5 tapaa välttää sisäilmaongelmat

Julkaistu:

Suomalaiset viettävät suurimman osan ajastaan sisätiloissa. Harva tulee ajatelleeksi, että puhdas sisäilma on meille lähes yhtä tärkeää kuin puhdas juomavesi. Huono sisäilma aiheuttaa erilaisia oireita kuten päänsärkyä, pahoinvointia, nivelsärkyä ja väsymystä.

Varmista ilmanvaihdon toimivuus ja puhdas sisäilma. Kuuma ja kuiva alkukesä runsaine siite- ja katupölyineen on ilmanvaihtokoneiden suodattimille erittäin kovan rasituksen aikaa. Suodattimet ovat voineet jo tukkeutua vaikka ne olisi vaihdettu keväthuollon yhteydessä. Lisäksi alueilla joiden läheisyydessä on puistoihin tai kadunvarteen istutettuna jalavia, on ympäristö täyttynyt puista lähtevistä isoista siemenistä, joita on tänä vuonna lennellyt erittäin runsaasti. Nämä siemenet tukkivat ilmanvaihtokoneiden tuloilmaritilät sekä karkeasuodattimet erittäin tehokkaasti. Ilmanvaihdon tukkeutumisen lisäksi myös sadevesikourut ja kattokaivot saattavat olla tukossa, joka altistaa vesivahingoille.

 

5 TAPAA VÄLTTÄÄ SISÄILMAONGELMIA

1. HUOLEHDI TERVEELLISESTÄ SISÄILMASTA

Varmista ilmanvaihto hallitulla korvausilman saannilla. Tuloilmaventtiileitä ei saa koskaan tukkia, jotta korvausilma ei tule esimerkiksi rakenteista tai viemäreistä.

2. HUOLLA IV-JÄRJESTELMÄ SÄÄNNÖLLISESTI

Säännöllinen huolto takaa IV-järjestelmän energiatehokkaan toiminnan. Puhtaat tuloilmakanavat ja suodattimet vähentävät epäpuhtauksien kulkeutumista sisätiloihin.

3. ÄLÄ SÄÄSTÄ ENERGIAA SAMMUTTAMALLA ILMANVAIHTOA

Energiansäästö tehdään talo- ja rakennusteknisillä ratkaisuilla, kuten automaatiolla, lämmöntalteenotolla sekä energiatehokkaalla ja tarpeenmukaisella valaistuksella.

4. KORJAA HAVAITUT VIAT HETI

Tarkkaile säännöllisesti rakennusta ja sen kuntoa, erityisesti kosteudelle altistuvia paikkoja. Korjaustoimenpiteet on tehtävä heti, kun niille ilmenee tarvetta.

5. VARMISTA AUTOMAATION TOIMINTA KÄYTTÖÖNOTOSSA

Kiinteistön automaatio-järjestelmien käyttöönotolle on varattava riittävästi aikaa. Liian lyhyt testausvaihe voi kostautua ongelmina tai ylimääräisenä energiankulutuksena.

Vinkit antoi liiketoiminnanjohtaja Hannu Kimiläinen Consti Servicesta.

 

Consti Servicen ammattilaiset palveluksessasi. Kysy lisää!

ASIAKASPALVELUKESKUS 24H

Talotekninen päivystys Pääkaupunkiseudulla, Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla

010 288 6500

huolto@consti.fi

LUE MYÖS: Helsingin yhteislyseon LVIS-remonttiin tartuttiin ennen ongelmia

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö