Modulaarinen korjausrakentaminen ja kiinteistön arvon maksimointi kiinnosti

Julkaistu:

Modulaarisen korjausrakentamisen rooli kiinteistön arvon maksimoinnissa kiinnosti laajasti kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisia.  Espoon Matinkylässä järjestetyssä kutsuvierastilaisuudessa 21.4.2016.

Tilaisuudessa kuultiin asiantuntijapuheenvuoroja korjausrakentamisesta osana kiinteistön arvon kasvattamista sekä kokemuksia asuinkerrostalon korjaushankkeesta Matinkylässä. Flowall-yritysten ja KONEen järjestämässä tilaisuudessa tutustuttiin perusparannuskohteeseen myös hyvin konkreettisesti työmaalla.
seminaari-600x338Seminaaritilaisuudessa Mari Mäkelä Constilta kertoi kiinteistöjen kokonaisvaltaisesta kehittämisestä Matinkylässä ja muualla. Veli-Matti Heimonen Kone Hissit Oy:stä puhui hissien jälkiasennuksesta osana suunnitelmallista korjausrakentamista. Toni Wahlfors Uponor Suomi Oy:stä kertoi, miten teollinen esivalmistus tukee korjausrakentamista putkisaneerauksissa. Antti Ollikainen Sweco Asiantuntijapalvelut Oy:stä esitteli tietomallin hyödyntämistä korjausrakentamisen suunnittelussa.

Paneelikeskustelussa käsiteltiin As Oy Matinkatu 8:an korjaushanketta. Tilaajan näkökulmaa valotti Jukka Teerimäki Sampo Oyj:stä, rakennuttajakonsultin roolissa hankkeesta kertoi Juuso Hämäläinen Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy:stä ja urakoitsijan näkökulman keskusteluun toi Tapio Virta Constilta. Moderaattorina toimi  Juha Salminen Constilta.

Tilaisuuden järjestivät Consti, Uponor, KONE, Puustelli, Sweco ja Valvontakonsultit.

Flowall-kohde esittäytyi ammattilaisille

matinkatu8_tyomaavierailu_web-600x338Flowall-pilottihankkeen toinen kohde, Sampo Oyj:n omistama As Oy Matinkatu 8 Espoon Matinkylässä esittäytyi kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisista koostuvalle kutsuvierasjoukolle huhtikuisena torstaina. Kohdetutustuminen ja kiinteistön arvon maksimointia modulaarisen korjausrakentamisen avulla valottanut seminaari houkutteli paikalle reilut puolen sataa ammattilaista.

Matinkatu on osa Sampo Oyj:n ryhmäkorjaushanketta, jossa Flowall-ratkaisua on pilotoitu ensi kertaa. Matinkadun hankeosuus käynnistyi lokakuussa 2015 ja sen on tarkoitus valmistua heinäkuussa 2016.

Matinkadun kohde kostuu kahdesta vuonna 1970 valmistuneesta hissittömästä, kolmikerroksisesta asuinkerrostalosta, joissa on yhteensä 45 asuntoa. Kohteessa toteutettiin linjasaneeraus Flowall-ratkaisulla. Lisäksi toteutettiin täydellinen sisäpuolinen remontti, sähkö-, tele- ja automaatioremontti, iv-koneet, ja asuntojen huonejakoa muutettiin niin, että muun muassa osan kylpyhuoneiden paikkaa vaihdettiin. Myös rakennuksen porrashuone muokattiin uudelleen, ja porrashuoneeseen lisättiin hissit rakentamalla uusi, ulkopuolinen hissikuilu. Myös kellareiden tilajärjestelyä muutettiin ja tiloja ajanmukaistettiin.

Kohteen urakoitsija oli Consti, tekniikkaseinän toimitti Uponor, pääsuunnittelija oli Sweco, kalusteet toimitti Puustelli ja rakennuttajakonsulttina toimi Valvontakonsultit.

Katso kohdevierailun tunnelmat kuvina Flowall sivustolta

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö