Miksi kiinteistön ennakoiva ylläpito kannattaa?

Julkaistu:

Kiinteistön ylläpito ja siihen liittyvät huolto ja -korjaustyöt tarkoittavat nykyään paljon muutakin kuin talonmiehen rimpauttamista paikalle, jos jossain repsottaa tai laitteet eivät toimi. Monissa kiinteistöissä on siirrytty kokonaisvaltaiseen ylläpitopalveluun – ongelmien ratkaisemisesta ennaltaehkäisemiseen. Miksi se kannattaa?

  1. Säästät kustannuksissa. Kun katto vuotaa tai lämmitysjärjestelmä hajoaa talvipakkasilla, ollaan jo myöhässä. Korjaus on pakko ottaa kiireellä sieltä, mistä se saadaan. Ilman kilpailutusta, hinnalla millä hyvänsä. Mitä jos ammattilainen olisi tarkistanut tasaisin väliajoin katon ja lämmitysjärjestelmän kunnon? Ikäviltä ongelmilta olisi vältytty, ja korjaustyöt olisi voitu suunnitella, kilpailuttaa ja toteuttaa etukäteen. Korjaustoimenpiteiden kokonaiskustannukset ovat huomattavasti halvempia, kun niihin on varauduttu ennakkoon.
  2. Vältyt yllätyksiltä. Yllättävät huolto- ja korjaustyöt, kuten vesivahinko tai yllättävä laiterikko, eivät ole mieleistä kuultavaa osakkaille. Edessä on budjetoimaton menoerä, joka on pakko maksaa heti – usein lainarahalla. Ennakoivalla määräaikaishuollolla säästytään yllätyksiltä sekä varmistetaan kiinteistön teknisten järjestelmien, kuten esimerkiksi ilmanvaihdon ja lämmityksen toiminta. Huollolle ja pienille korjauksille voidaan määrittää tarkka, ennustettava vuosibudjetti.
  3. Varmistat hyvät olosuhteet. Varmistat hyvät olosuhteet. Hyvät olosuhteet pohjautuvat tarpeen mukaiseen ilmanvaihtoon ja sisälämpötilaan, joita ohjataan toimivalla, oikein säädetyllä rakennusautomaatiolla sekä säätöjärjestelmillä. Likaiset tuloilmasuodattimet tai puutteellinen korvausilman saanti heikentävät olosuhdetta sekä saattavat aiheuttaa sisäilmaongelmia. Epätasapainossa oleva tai väärin säädetty lämmitysjärjestelmä aiheuttaa heittoja sisälämpötiloissa sekä tuhlaa lämmitysenergiaa.
  4. Tiedät tarkasti kiinteistösi tilan ja elinkaaren. Harva meistä osaa analysoida lämmönjakohuoneeseen astuessaan, missä kunnossa kiinteistön lämmitysjärjestelmä on. Siihen tarvitaan ammattilaista. Kun talotekniikan ja korjausurakoinnin ammattilaiset tarkistavat kiinteistön kaikki osa-alueet säännöllisesti, omistajilla on jatkuvasti tarkka tieto kiinteistön kunnosta ja tulevien vuosien korjaustarpeista. VTT:n tutkimuksen mukaan jatkuva kunnossapito pidentää järjestelmien ja rakenteiden käyttöikää jopa 30 %.
  5. Et maksa turhasta. Ennakoivalla määräaikaishuollolla säästetään rahaa korjaustöiden lisäksi myös kiinteistön käyttökustannuksissa. Monissa kiinteistöissä on ylimääräistä energian- ja vedenkulutusta johtuen vääristä asetusarvoista tai vuotavista vesikalusteista. Näistä kertyy helposti iso lasku:
  • Tiputtava hana tuhlaa vettä n. 3 l tunnissa eli 26 m3 vuodessa. Tästä 40 % on lämmintä vettä. Kustannukset ovat helposti noin 130€ vuodessa.
  • Vuotava wc-istuin kuluttaa turhaan noin 30 l tunnissa eli 260 m3 vuodessa kylmää vettä. Rahassa se tekee noin 900€ vuodessa
  • Jatkuvasti vähän auki oleva hana vie 180 l tunnissa eli 1500 m3 vuodessa vettä, josta 40 % on lämmintä. Vuodessa siitä aiheutuu lisäkuluja jopa 7500€.

Ota yhteyttä

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö