LOVA Mäntynummi on Constin paras työmaa 2015

Julkaistu:

Viime vuonna järjestettiin ensimmäistä kertaa Constin sisäinen työmaakilpailu. Voittajaksi valikoitui Consti Julkisivujen LOVA Mäntynummentien työmaa. Tämän lisäksi valittiin muiden toimialojen parhaat työmaat, jotka olivat Hilton Strand (Consti Korjausurakointi) ja As Oy Ratavahti (Consti Talotekniikka, Pirkanmaa). Kilpailun tarkoitus on nostaa esiin hyviä suorituksia ja kannustaa kehittämään toimintaa edelleen.

consti_paras_tyomaa2015

LOVA (Lohjan Vuokra-asunnot Oy) Mäntynummentien työmaa oli vuokratalon peruskorjaus, jossa uusittiin niin ulkokuoret kuin sisätilat.

Työmaa oli jämäkästi johdettu, luovutettiin kuukauden etuajassa ja oli sekä turvallisuuden että asiakastyytyväisyyden suhteen huippuluokkaa. Työmaata johti vastaava mestari Seppo Siimeslehto tiimeineen.

–       Työmaan onnistumisessa tilaajalla ja rakennuttajalla oli tärkeä rooli, Siimeslehto kiittelee. – LOVA-projektissa oli ammattilaiset asiakkaina ja silloin meidänkin on helppo toimia. Vuoropuhelu oli aktiivista koko ajan ja asioita ratkottiin yhdessä.

Hilton Strand oli näyttävä työmaa Helsingin keskustassa, joka edusti Constin hotellikorjausosaamista ja laatua parhaimmillaan.

Työmaa oli siisti ja turvallinen, siellä käytettiin ja kehitettiin visuaalisia ohjausmenetelmiä ja yhteistyö oli hyvä niin omassa porukassa kuin asiakkaan suuntaan. Työmaan vastaavana toimi Jyrki Rahkola.

Ratavahti edusti Pirkanmaan joustavaa ja käyttäjälähtöistä asuntokorjaamista.

Radanvarressa sijaitsevaan taloon tehtiin nopeatahtinen pintakorjaus ja huolehdittiin oivallisesti niin asiakasyhteistyöstä kuin työmaaporukan johtamisesta yhteishengessä. Vastaavana oli Iiro Rousi.

Kilpailun yhteydessä tunnistettiin myös lukuisia muita hyviä työmaita ja ideoita. Jyrkkälän allianssihanke Turussa erottui uuden toteutusmuodon ja asiakasyhteistyön sekä työmaalla tehdyn tuotannollisen kehittämisen takia. Vartioharjun vuokratalokohteessa kehitettiin visuaalisia ohjausmenetelmiä. Hakanmetsän linjasaneerauksessa oli otettu ansiokkaasti käyttöön seinävinjettejä.

Sammon ryhmäkorjauksessa pilotoitiin Flowall-tekniikkaseinää ja kehitettiin aikataulutusta. Ideal-konseptia vietiin eteenpäin Kotikonnuntiellä, jossa nopeatahtinen korjaus vaatii projektinjohdolta joustavuutta ja kekseliäisyyttä. Asiakasyhteistyöstä ja käyttäjän huomioimisesta toimii hyvänä esimerkkinä Nordean Vallilan kohteen muutostyöprojekti.

Kilpailu kannustaa parantamaan

Toimitusjohtaja Marko Holopaisen mielestä kilpailu on hyvä tapa kannustaa ja palkita erinomaisia suorituksia. Samalla on huolehdittava, että siihen suhtaudutaan oikealla tavalla; tosissaan, mutta ei liian vakavasti.

–       Hyviä suorituksia on paljon eikä mikään mittari ole täysin tarkka. Pääasia on, että kiinnitetään huomiota onnistumisiin ja positiivisiin asioihin ja kannustetaan parantamaan edelleen, hän toteaa.

Kilpailuun osallistuivat vuoden aikana auditoidut työmaat, eli käytännössä mukana olivat yli n. 2 M€ ja sopivassa vaiheessa olevat työmaat. Työmaat pisteytettiin sen mukaan, miten hyvin ne olivat pärjänneet auditoinnissa, pysyneet aikataulussa, saavuttaneet taloudelliset tavoitteet, olleet turvallisia ja millaista palautetta asiakkaat ovat antaneet. Lopullisen ratkaisun palkittavista teki saadun pistesaaliin perusteella Constin johtoryhmä. Palkintona hankkeisiin osallistuneet saavat kunniakirjat ja lisäksi lahjoituksen yhteisen tilaisuuden tai muun ajanvieton järjestämiseen.

–       Mittauksia ja kilpailua jatketaan kuluvanakin vuonna. Tarkoitus on myös kehittää mittareita ja palkitsemistapaa edelleen, Holopainen sanoo.

consti_parhaat_tyomaat2015

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö