Keskon entinen pääkonttori saa uuden elämän – Consti toteuttaa Varman 19 miljoonan muutostyöt Katajanokalla

Julkaistu:

Consti Yhtiöt Oyj tekee käyttötarkoitusmuutoksen historiallisessa kiinteistössä Helsingin Katajanokalla. Projektinjohtourakkana toteutettavan muutostyön arvo on noin 19 miljoonaa euroa. Urakka valmistuu joulukuussa 2018.

Työeläkeyhtiö Varma käynnistää vuonna 1940 rakennettuun Satamakatu 3:n kiinteistöön kunnianhimoiset muutostyöt, jossa vanhat toimisto- ja varastotilat uudistetaan asuin- ja hotellikäyttöön.

Katunäkymä kohteesta ennen töiden aloittamista.

Ensimmäisenä käynnistyvä Constin vuokra-asuntourakka kattaa kiinteistön Kruunuvuorenkadun puoleisen osan. Remontissa saneerataan julkisivu vesikatosta sokkeliin, uusitaan talotekniikka ja rakennetaan 120 vuokra-asuntoa. Lisäksi sisäpihan autokansi uudistetaan ja sisäpihalle rakennetaan viheralue.

– Remontti on poikkeuksellisen laaja ja haastava. Historiallinen kiinteistö saa järkevällä käyttötarkoituksen muutoksella aivan uuden elämän. Urakka päästään aloittamaan purkutöillä välittömästi, Consti Yhtiöiden toimitusjohtaja Marko Holopainen kertoo.

– Helsingin keskustassa on pulaa pienistä asunnoista, ja tällä muutostyöllä tuodaan merkittävä määrä uusia laadukkaita vuokra-asuntoja markkinoille. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, Varman kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula kertoo.

Moderni mutta historiaa kunnioittava

Korttelin kokoinen Satamakatu 3 on osittain Museoviraston suojelema, ja julkisivuremontissa kunnioitetaan rakennuksen historiallista ilmettä. Muun muassa uusista tiilistä tehdään pintapoltettu erikoiserä. Sisällä uusitaan kaikki ei-kantavat rakenteet, talotekniikka ja pinnat.

Havainnekuva: L Arkkitehdit Oy.

Kiinteistössä oli viimeisten käyttövuosiensa aikana sisäilmaongelmia, jotka johtuivat heikoista rakennusteknisistä ratkaisuista. Uudistus toteutetaan niin kokonaisvaltaisesti, että kiinteistöstä tulee uudenveroinen.

– Julkisivun lämmöneristeenä käytetyssä korkkieristeessä on tutkimuksissa havaittu  kosteusvaurioita. Uudistamme julkisivun kokonaisuudessaan, jotta kiinteistön ongelmista päästään 100-prosenttisesti eroon, Constin vastaava mestari Jorma Varjus kertoo.

– Valmis kiinteistö tulee olemaan yksi Katajanokan kiintopisteistä, jossa loistava sijainti ja asumisviihtyvyys yhdistyvät. Tällainen kohde sopii mainiosti Varman vuokra-asuntosalkkuun, Markkula kertoo.

 

Lisätietoa:

Consti Yhtiöt Oyj, toimitusjohtaja Marko Holopainen, 0400 458 158, marko.holopainen@consti.fi

Työeläkeyhtiö Varma, kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula, 040 522 6927, aarne.markkula@varma.fi

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö