Julkisivuremontti hupun suojassa – ei haittaa merenrannan hyytävä tuuli

Julkaistu:

Merenrantakiinteistöjen julkisivu joutuu vihmovan tuulen ja kosteuden takia erityisen kovaan rasitukseen. Helsingin Katajanokalla Merisotilaankadun vuokrakiinteistöissä vesi pääsi seinien rakenteisiin. Nyt julkisivut uusitaan siten, ettei vastaavaa ongelmaa enää synny.

Consti käynnisti viime lokakuussa Helsingin kaupungin kahden asuntokiinteistön julkisivuremontin. Ulkonäöltään rapistuneen julkisivun sijaan ongelmana oli kosteusvauriot tiiliseinissä ja liittymärakenteissa.

– Sadevesi pääsi eristeisiin ja asuntoihin saakka. Saumoja paikkailemalla ei saa muuta kuin rahaa kulumaan, joten päätimme hakea kerralla pysyvää ratkaisua, Helsingin Asuntotuotantotoimiston projektipäällikkö Erkki Mieskonen kertoo.

Uudessa julkisivussa ratkaisuna on paremmin tuulettuva seinärakenne ja moderni lämmöneristys, joka hylkii vettä. Saumoihin, liittymiin ja muihin julkisivun pieniin mutta tärkeisiin yksityiskohtiin kiinnitetään erityistä huomiota.

– Bonuksena julkisivun energiatehokkuus paranee, kun eristys tehdään entistä paremmilla materiaaleilla, ikkunat uusitaan ja vaipan tiiveyttä parannetaan, Mieskonen sanoo.

Huppu suojaa säältä

Julkisivuremontointi on kova haaste paukkupakkasissa merenrannan hyytävässä tuulessa. Siitä selviää huolellisella huputuksella, hyvällä lämmityksellä ja työmiesten lämpimällä vaatetuksella.

Huppu oli myös asiakkaan edellytys, jotta vesi ja lumi eivät tuo kosteutta avattaviin seiniin. Vuokra-asunnot on tyhjennetty, mikä helpottaa huomattavasti urakointia. Asumisolosuhteita olisi ollut hankala pitää hyvinä kokonaisvaltaisen uudistustyön ajan.

– Urakassa uusitaan paikallamuuratut ulkoseinät eristeineen, huoneistojen ikkunat ja ovet sekä peltikatot. Terassit ja parvekkeet kunnostetaan ja lasitetaan. Sisällä uusitaan lattiapintoja, maalataan muita pintoja ja tehdään lvis-töitä. Myös piha-alueita kunnostetaan, Consti Julkisivujen projektipäällikkö Marko Kahilainen luettelee tarkemmin remontin osa-alueita.

– Ensimmäisenä valmistuvaan taloon vuokralaiset muuttavat kesällä 2016, koko projekti valmistuu alkukesästä 2017.

paivakuva_huputettu_web

KATAJANOKAN JULKISIVUREMONTTI

  • Merisotilaankatu 2–3, Helsinki
  • Kaksi vuokra- asuntokiinteistöä, yhteensä 90 asuntoa
  • Kiinteistöjen rakennusvuosi 1984
  • Urakka-aika lokakuu 2015 – kesäkuu 2017
  • Urakan arvo 6 milj. euroa

ASUMISVIIHTYVYYS JA KIINTEISTÖN ARVO NOUSUUN

1. LISÄNELIÖITÄ PARVEKELAAJENNUKSILLA

Silloin kun parvekerakenteet uusitaan julkisivuremontissa tai parvekeremontissa, kannattaa harkita parvekkeiden levennystä. Tämä on mahdollista suurimassa osassa kiinteistöjä. Lisäkustannukset 20–50 senttiä syvemmälle parvekkeelle ovat erittäin pienet. Uudet parvekeneliöt ja nykyaikaiset lasiratkaisut tuovat viihtyisän jatkon olohuoneelle.

2. JULKISIVU KIINTEISTÖN ARVON MITTARINA

Julkisivu antaa kiinteistöstä ensivaikutelman ohikulkijoille ja talon asukkaille. Mitä jos talon väriä muuttaisi ja pintamateriaalia uudistaisi puulla tai kivellä? Hieno julkisivu, hyvät kulkureitit, toimiva valaistus ja hoidettu piha vaikuttavat merkittävästi talon ja alueen arvoon.

3. REMONTTI NÄKYY LÄMMITYSKULUISSA

Julkisivuremontin yhteydessä on luontevaa
ja taloudellisesti järkevää parantaa talon energiatehokkuutta. Vetoiset vanhat ikkunat ja huonot lämpöeristykset ovat energiasyöppöjä. Kun ne vaihdetaan nykyaikaisiin ratkaisuihin, lämpölasku pienenee selvästi ja julkisivuremontti alkaa maksaa itseään heti takaisin.

4. SISÄILMAN LAATU ON MYÖS JULKISIVUN ASIA

Asuntojen ilmanvaihto tyypillisesti vain poistaa ilmaa, jolloin korvausilma tulee ikkunanraoista, postiluukusta tai pahimmassa tapauksessa rakenteista. Se voi tuoda homeongelmat taloon. Julkisivuremonteissa ikkunoihin tai seiniin on mahdollista lisätä korvausilmaventtiilejä, jolloin korvausilmaa saadaan johdettua sisään enemmän ja hallitusti. Korvausilmaa voidaan myös esilämmittää, ennen kuin se tulee huoneen sisälle, jolloin vedon tunne pienenee.

Lue lisää aiheesta julkisivuremontti

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö