HYY Kiinteistöt uudistaa Helsingin Kaivotalon – projektinjohtourakoitsijana Consti

Julkaistu:

HYY Kiinteistöt ja korjausrakentamiseen erikoistunut Consti käynnistävät lokakuussa Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Kaivotalon mittavan remontin. HYY:n omistaman rakennuksen uudistustyöt kestävät vuoden 2016 loppupuolelle. Korjausurakan arvo on noin 5 miljoonaa euroa.

kaivotalo-300x133

Kaivotalon kokonaisilme uudistetaan remontin yhteydessä laajasti varsinkin kaupallisten tilojen osalta. Kaivokäytävän yleisilme kohennetaan laadukkaaksi ja myyntipinta-alaa laajennetaan. Samalla uusitaan liiketilojen lasijulkisivut myös Kaivokadun puolella.

Kaivotalon toinen kerros remontoidaan nykyaikaiseksi liiketilaksi ja samalla asennetaan uudet liukuportaat. Liiketilojen ankkurivuokralaisiksi tulevat vahvassa kasvussa olevat Clas Ohlson ja Kilroy Travels.

– Kaivotalon liiketilojen uudistamista on suunniteltu jo pitkään. Haluamme tällä muutoksella parantaa liiketilojemme houkuttelevuutta ja samalla kohentaa Helsingin ydinkeskustan kaupunkikuvaa. Kaivotalon julkisivu on monen matkailijan ensimmäinen näkymä ja kokemus Helsingistä sekä Suomesta. Toivomme tämän kokemuksen olevan mahdollisimman hyvä, kertoo HYY Yhtymän kiinteistöjohtaja Tero Suvanto.

Yksi Suomen liikennevirrallisesti merkittävin kohde

Kiinteistö sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa, joten remontti näkyy vahvasti katukuvassa ja tuo muutoksia liikennejärjestelyihin eri vaiheissa urakkaa.

Kaivotalon ohi kulkee päivittäin kymmeniä tuhansia jalankulkijoita ja autoja. Rakennus on välittömässä yhteydessä Rautatientorin metroasemaan ja Asematunneliin.

– Henkilöturvallisuus ja häiriöiden minimointi ovat erityisen tärkeitä vilkkaassa ympäristössä. Kokemuksemme keskustarakentamisesta ja osaava henkilöstömme luovat meille edellytykset onnistua yhdessä asiakkaamme kanssa haastavassa hankkeessa, sanoo Consti Korjausurakoinnin aluejohtaja Pirkka Lähteinen.

Consti Yhtiöt -konserni on yksi Suomen johtavista korjausrakentamiseen ja taloteknisiin palveluihin keskittyneistä yhtiöistä. Yhtiö tarjoaa kattavasti talotekniikan, linjasaneerauksen, korjausurakoinnin, julkisivusaneerauksen sekä muiden vaativien rakennuskohteiden rakennus- ja huoltopalveluita sekä asuintaloille että toimitiloille. Yhtiöllä on kolme liiketoiminta-aluetta: talotekniikka, julkisivut ja korjausurakointi. Vuonna 2014 Consti Yhtiöiden liikevaihto oli 215 miljoonaa euroa ja operatiivinen tulos (EBITDA) noin 9,5 miljoonaa euroa. Yritys työllistää yli 900 korjausrakentamisen ammattilaista.

HYY Yhtymä on kiinteistö- ja finanssisijoituksiin keskittyvä varainhoitoyhtiö, jolla on palveluliiketoimintaa tytäryhtiöidensä kautta. Toiminta koostuu kiinteistö-, sijoitus-, majoitus- ja ravintola- sekä kustannustoiminnasta. Yhtymän liikevaihto vuonna 2014 oli 34,6 miljoonaa euroa ja tulos ennen satunnaisia eriä 5,3 miljoonaa euroa.

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö