Constin vuoden työmaaksi valittiin Finlaysonin talotekniikan KVR -urakka Tampereelta

Julkaistu:

Consti järjestää vuosittain sisäisen työmaakilpailun, jonka avulla halutaan kehittää ja yhtenäistää Constin projektitason toimintaa. Nostamalla hyviä suorituksia esiin levitetään tietoa hyvistä käytännöistä ja kannustetaan muitakin parantamaan toimintaansa. Kilpailuun osallistuvat vuoden aikana auditoidut työmaat. Työmaita arvioidaan auditoinnin tarkastuslistan, aikataulun hallinnan, turvallisuustason, taloudellisen tuloksen sekä asiakastyytyväisyyden perusteella.

 

Koko Constin vuoden 2017 parhaimmaksi työmaaksi valittiin TR 9 Finlayson, jossa tehtiin koko talotekniikka KVR urakkana. Korjausurakoinnin parhaaksi työmaaksi valittiin Linnoituksentie 10, jossa kehitettiin HOASin kanssa viihtyvyyskorjauskonseptia. Julkisivujen paras oli Patentti- ja rekisterihallituksen toimistosaneeraus.

Finlaysonin talotekniikkaurakka osoitti yhteistyön voimaa

Tampereen Finlaysonin alueen rakennus 9:n muutostyö Ammattikorkeakoulun mediatalosta liike- ja toimistokeskukseksi oli vaativa kohde jossa Consti vastasi koko LVISA- ja sprinklerurakasta. Se tarjottiin yhdessä pääurakoitsija Lemminkäisen kanssa ja Consti oli näin ollen alusta asti mukana vastaten myös talotekniikkasuunnittelusta. Haastetta toteutukseen aiheutti, että rakennuksen käyttö selvisi vaiheittain vasta hankkeen edetessä. Alun perin suunniteltujen asuntojen sijasta sinne tuli Lidlin kauppa, Mehiläisen laajennus, tomistitiloja ja pakohuone-elämyskeskus.

“Yhteistyö ja luottamus olivat avainasemassa sekä Lemminkäisen ja suunnittelusta vastanneen Swecon kanssa että oman toteutustiimin kesken. Myös töiden tekeminen omilla asentajilla toi varmuutta suorituskyvystä ja tarpeellista joustoa”, Constin projektipäällikkönä ja sähköurakan vetäjänä toiminut Mikko Oksanen kertoo.

Finlayson työmaatiimi.jpg

Finlayson TR 9 työmaatiimi Mikko Oksanen, Matti Kokkonen ja Antti Rantanen sekä Pirkanmaan toimitilayksikön yksikönjohtaja Jan Mäntyharju.

Linnoituksentiellä kehitettiin uutta palvelukonseptia

Helsingin Linnoituksentien viihtyvyyskorjaus HOASin opiskelija-asuntolassa on ollut otsikoissa ja vastaanottanut vieraita sen käänteentekevän korjausmallin vuoksi; kylpyhuoneiden korjaus on tehty Suomen ennätysajassa, yhdessä viikossa, ja päälle tulivat lattioiden ja keittiökaappien uusiminen jotka vaativat yhden päivän kumpikin. Kohteessa tehtiin myös julkisivujen kunnossapitokorjausta ja yleisten tilojen ehostamista.

Suurin oivallus oli jo aiemmissakin kohteissa koeteltu virtautettu tuotantotapa, jossa työt suunnitellaan hyvin ja viedään eteenpäin saman pituisissa paketeissa, jotka toistuvat päivittäin. Näin tuotantonopeus pysyy koko ajan samana, aikataulutilanne on tarkoin tiedossa ja työt voidaan keskittää pienelle alueelle, mikä mahdollistaa asumisen remontin aikana.

“Tärkeintä on aktiivinen vuorovaikutus ja yhteistyö tilaajan kanssa, jolla saadaan myös menetelmät ja ratkaisut sovitettua tuotantomalliin sopiviksi. Kun tehtävät on hyvin suunniteltu tavaratoimituksia myöten, työntekijätkin ovat tyytyväisiä kun kaikki tietävät mitä tehdään ja aikaa ei kulu turhaan tekemiseen.”, kohteen vastaava mestari Mikko Hell sanoo.

Viihtyvyyskorjaukseksi nimettyä palvelumallia on kehitetty yhteistyössä HOASin kanssa. Kohteessa tuli sekä talotekniikka että julkisivukorjaus talon sisältä, joten se on samalla osoitus sisäisen yhteistyön toimivuudesta.

Linnoituksentie työmaatiimi.jpg

Linnoituksentien työmaatiimi Jussi Penttilä, Mikko Hell, Joni Pennanen, Jussi Huusela ja Jere Kantele.

Valtionkonttori oli hallittua toteutusta keskellä käyttäjiä

Helsingin Sörnäisissä tehty toimistoremontti oli hallittua suoritusta alusta loppuun, eikä ihme kun puikoissa oli tuttu mies edellisvuosien työmaakilpailujen kärjestä, vastaava mestari Seppo Siimeslehto. Senaatti-Kiinteistöjen omistamassa toimistotalossa tehtiin tilamuutoksia, uusittiin talotekniikka ja kunnostettiin julkisivuja.

Kiinteistö oli koko ajan käytössä ja tyhjennettiin vain kerroksittain työn alaisilta alueilta. Käyttäjäksi tuli Valtionkonttori sekä Patentti- ja Rekisterihallitus. Tavoitehintainen projektinjohtourakka oli kaikilta osin mallikkaasti ja jämäkästi hoidettu niin aikataulun, hankintojen kuin eteen tulleiden lisätöiden osalta ja lopputuloksena oli myös tyytyväinen asiakas.

Valtionkonttori työmaatiimi.jpg

Valtionkonttori työmaatiimi Jussi Heinonen, Seppo Siimeslehto (ei kuvassa), Jesse Suominen, Timo Tammelin ja Mitja Santala.

Paljon näkyviä kohteita ja onnistumisia

Palkittujen työmaiden lisäksi monilla muillakin työmailla tehtiin toki hyvää työtä ja myös nämä nousivat esiin palkitsemisesta päätettäessä. Korkeavuorenkatu 21:n vaativa muutostyö on näkynyt Rakennuslehden vuoden työmaa -kilpailussa. Sieltä löytyi myös rakennusalan Laatupalkinnon voittanut julkisivumaalari Jean Lindström.

Vuoden lopulla valmistui Jyrkkälän allianssimallilla toteutettu aluekorjaus Turussa, joka on näkynyt julkisuudessa hienosti esimerkkinä Constin osaamisesta ja innovatiivisuudesta. Consti on vuoden aikana toteuttanut asiakkaiden kiittelemiä kauppakeskusten uudistushankkeita Kaaressa ja Jumbossa. Monissa pienemmissä hankkeissa ja huoltotöissä on runsaasti hyviä onnistumisia.

Constin maalari Jean Lindström palkittiin Rakentamisen laatuteko-kilpailun voittajana. Jean nousi myös yleisön suosikiksi. Kilpailun toteuttivat yhteistyössä Rakennusteollisuus RT, Rakennusliitto, Rakennuslehti ja RALA.

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö