Constin lasiosaaminen kruunasi Ravintolakoulu Perhon juhlavuoden

Julkaistu:

Jos et ole hetkeen kulkenut Mechelininkatua Helsingin Etu-Töölössä, saatat yllättyä Ravintolakoulu Perhon kohdalla. Viime vuonna 80-vuotisjuhlavuottaan viettäneelle ravintola-alan instituutiolle on noussut näyttävä lisärakennus, jonka julkisivu on modernin lasirakentamisen taidonnäyte.

Lisärakennuksen peruskivi muurattiin elokuussa 2014 ja nyt ABC:n huoltamokiinteistön vieressä Perhonkadulla on hienot lisätilat opetukselle ja opiskelijahuollolle.

consti_rauno_lehtimaki-150x150

Consti Julkisivujen taidonnäytettä voi ihailla kuka tahansa ohikulkija: rakennuksen lasiseinien rakenteiden toteutus on Constin lasirakentamisen projektipäällikkö Rauno Lehtimäen tiimin kädenjälkeä.

Nykytekniikka mahdollistaa eheän, yhtenäisen pinnan

Lehtimäki seisoo pääsisäänkäynnillä ja esittelee Constin asentamaa Pilkington Planar™ -rakennetta. Se ansiosta sisäänkäynnin lasipinta on eheä ja yhtenäinen, mikä ei vanhemmilla tekniikoilla olisi ollut mahdollista.
perho-lasiseina-constiJulkisivussa Consti on hyödyntänyt pistekiinnitteistä lasitusjärjestelmää, jonka ansiosta professori Oiva Toikan suunnittelema 10×35 metrin kokoinen hedelmä- ja kasvisaiheinen lasipiirros kohoaa seinästä erillisenä tehostelasina.

– Tämä kohde oli äärimmäisen mielenkiintoinen, mutta samalla myös haasteellinen lasien koon ja kuviotekniikan vuoksi. Teimme arkkitehdin ehdotuksen pohjalta soveltuvuustutkimuksen, jonka pohjalta esitimme parhaiten sopivaa tekniikkaa, liittymärakenteita ja detaljeja. Tuki- ja liittymärakenteissa lopulliset valinnat teimme yhteistyössä kohteen rakennesuunnittelijan kanssa, Lehtimäki kertoo.

Kun projektipäällikkö johdattaa kierrokselle lisärakennuksen ympäri, paljastuu lisää moderneja lasiratkaisuja. Päivänvalo ja kaupungin öinen valaistus leikkivät pinnoilla eri tavoin, joten valmistuttuaan rakennusta on tultava katsomaan myös auringon laskeuduttua.

Lasi kuuluu moderniin kaupunkikuvaan

Lehtimäellä on takanaan jo yli 20 vuotta lasirakentamisen parissa, ja hän on seurannut alan kehitystä kirjaimellisesti nenä kiinni lasissa.

– Suomalaisen lasiarkkitehtuurin taso on noussut korkeaksi. Perho on hyvä esimerkki äärimmäisen hienostuneesta ja detaljoituneesta suunnittelusta. Nykyaikaiset lasirakenteet tarjoavat arkkitehdeille valtaisat mahdollisuudet.

Auringossa välkkyvät lasirakennukset ja -katokset ovatkin nousseet olennaiseksi osaksi modernia kaupunkikuvaa.

– Lasi on tyylikäs ja kiitollinen materiaali, sillä se on ominaisuuksiltaan stabiili ja pysyy helposti puhtaana. Lisäksi lasilaatujen tekninen kehitys mahdollistaa lasin käyttämisen melkein millaisissa rakennuksissa tai rakennelmissa tahansa, Lehtimäki listaa.

Lasirakentaminen vaatii ammattitaitoa ja kokemusta

Modernit, haastavat lasipinnat toisaalta mittaavat toteuttajien ammattitaidon. Constia työllistävät tällä hetkellä erityisesti 90-luvulla toteutetut lasiprojektit, joissa rakentajat eivät ole vielä hallinneet lasirakentamisen kaikkia ratkaisuja ja teknisiä haasteita.

– Meillä Constissa on lasirakentamiseen kokeneiden ammattilaisten joukko. Lasin käsittely on oma erikoisalansa, ja huolellinen suunnittelu ja tarkat pohjatyöt ratkaisevat rakenteen onnistumisen, Lehtimäki muistuttaa lopuksi.

Haaga Instituutti -säätiön n. 7,5 miljoonan euron suuruisen hankkeen rakennuttajakonsulttina toimi Indepro Oy ja arkkitehtisuunnittelijana Arkkitehtitoimisto SARC Oy pääsuunnittelijanaan arkkitehtiprofessori Jan Söderlund ja Katariina Sewon.

Lisätietoja:

Rauno Lehtimäki projektipäällikkö, lasirakentaminen Consti Julkisivut Oy
puh 050 599 8767  s-posti: rauno.lehtimaki@consti.fi

Lisää tietoa aiheesta lasirakentaminen

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö