Constin jalansija Oulussa kasvaa – Tähtäimessä ennätysrekry

Julkaistu:

Consti osti linjasaneerauksiin keskittyneen Oulun Talosaneeraus Oy:n tammikuussa 2017. Kaupan myötä Oulussa kääntyy uusi lehti, kun Consti Talotekniikka aloittaa toimintansa.

– Constista tulee entistä merkittävämpi korjausrakentaja Oulun seudulla. Julkisivuremonttien lisäksi

tarjoamme alueella jatkossa myös LVIS-saneerauksia, kertoo Consti Yhtiöiden Marko Holopainen.

– Aluksi keskitymme taloyhtiöiden linjasaneerauksiin, mutta tulevaisuudessa tavoitteenamme on myös tarjota toimitilaurakointia sekä taloteknisiä huolto- ja ylläpitopalveluja, linjaa Pekka Pöykkö Consti Talotekniikasta.

Perustettavan yksikön johtajaksi tulee Oulun Talosaneerauksen toimitusjohtaja Pasi Koskela.

– Kaupassa Consti saa riveihinsä 30 kokenutta työntekijää. Yritys on yli 10 vuotta vanha, ja siinä ajassa meistä on tullut seudun suurin ja vahvin LVIS-saneeraaja, Koskela taustoittaa.

Tähtäimessä ennätysrekry

Kasvuhalua Oulun seudulla löytyy myös julkisivupuolella, missä tänä vuonna tähdätään ennätyksellisiin rekrytointeihin. Vuonna 2016 työntekijöitä oli parhaimmillaan 35. Vuonna 2017 henkilömäärää on tarkoitus kasvattaa voimakkaasti.

– Henkilöstötarve kasvaa muun muassa erikoisosaamisalueilla. Tavoitteen eteen on myös lisättävä puitesopimustyötä ja venytettävä julkisivurakentamisen sesonkia.

Consti Talotekniikan mukaantulo vahvistaa julkisivuyksikköä.

– Oulun Liiketalon kaltaisissa projekteissa pystymme jatkossa toimimaan yhdessä – ja mikä tärkeintä, pystymme tarjoamaan asiakkaillemme parempaa ja kattavampaa palvelua, Consti Julkisivujen Risto Kivi toteaa.

CONSTI OULUSSA

  • Consti Julkisivut Oy aloitti toimintansa 2011, Consti Talotekniikka Oy 2017.
  • Palvelutarjontaan kuuluvat LVIS-linjasaneeraukset, julkisivu-, parveke-, katto- ja lasirakenneremontit.
  • Esim. saumaus-, maalaus- ja pinnoitetöitä, perinnerappausta ja parvekkeiden valutöitä tehdään omilla työmiehillä.
  • Vuosisopimuskumppaneita mm. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Oulun yliopisto.

Vanhaa Oulua korjaten ja kunnioittaen

Consti korjaa Oulun vanhan keskustan tunnetuimpiin rakennuksiin kuuluvaa apteekkitaloa. As Oy Oulun Liiketalon tilaama korjausurakka on edennyt puoliväliin.

Minkälainen kohde on kyseessä, Constin aluepäällikkö Pauli Riikola?

– Vanhan apteekin talo on kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus. Vuonna 1928 rakennettu talo on suojeltu, minkä takia se on pyrittävä säilyttämään mahdollisimman pitkälle alkuperäisenä. Remontti ulottuu myös taloyhtiön kahteen muuhun, 1950- ja 1960-luvuilla rakennettuun asuin- ja liikerakennukseen.

Consti ottaa kesken projektin myös LVIS-työt tehtäväkseen. Miksi?

– Työ on kuulunut Oulun Talosaneeraukselle, joka yrityskaupan myötä sulautuu kesällä osaksi Constia. Ilolla olemme seuranneet heidän työskentelyään työmaalla ja toivotamme heidät tervetulleiksi Constiin.

Onko vastaan tullut yllätyksiä?

– Yli 100 vuotta vanhojen rakennusten kohdalla jonkinlaisia oikkuja ilmenee aina. Tässäkin tapauksessa pihasta kaivettiin yllättäen esiin vanha öljysäiliö. Maatöissä löytyi myös vanhan hirsirakennuksen nurkka, jonka alkuperä on jäljitetty 1700-luvulle. Museoviranomaiset kirjasivat löydöksen ylös, mutta se ei ole vaikuttanut työmaan etenemiseen.

 

AS OY OULUN LIIKETALO, OULU

  • Kuuluu Pallas-kortteliin, joka on osa Oulun vanhaa keskusta-aluetta.
  • Urakka käsittää 44 huoneistoa.
  • Kohteessa tehdään LVIS-saneeraus, täyskunnostetaan julkisivut, porrashuoneet ja vesikatot sekä uusitaan pihat.
  • Työt alkoivat elokuussa 2016 ja päättyvät marraskuussa 2017.

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö