Consti Viihtyvyyskorjaus- Onko tämä edes sama kämppä?

Julkaistu:

Huoneisto- tai porraskäytäväremontin ei tarvitse kestää kuukausia, eikä asukkaiden tarvitse elää viikkotolkulla työmaan keskellä. Huolellisen etukäteissuunnittelun avulla kaikki voi olla ohi kahdessa viikossa tai jopa kahdessa päivässä – laadukkaasta työnlaadusta tinkimättä.

Korjausrakentamisessa etsitään kiivaasti uusia tapoja. Remontinaikaista asumismukavuutta ja remontin kestoa nopeuttaakseen Consti on luonut uudenlaisen korjauskonseptin. Siinä keskitytään parantamaan asumisen viihtyvyyttä nopeassa aikataulussa.

Uusi korjauskonsepti sai alkunsa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasin tarpeesta. Opiskelija-asuntojen ilmettä haluttiin uudistaa tavalla, jolla vuokralaisten ei tarvitse muuttaa remontin ajaksi pois kotoa.

Onko tämä edes sama kämppä? 

Anna-Mari Pahkala ja Oona Kataja asuvat Helsingin seudun opiskelijasäätiön HOASin vuokratalossa Helsingin Kivikossa. Constilaiset remontoivat heidän asuntonsa opiskelija-arjen keskellä. Kysyimme, miltä eläminen remontin keskellä tuntui ja oliko lopputulos mieleinen.

– Minulle ehkä kylpyhuoneen ja vessan uudistukset olivat isoin juttu. Muovimatto ja peltiseinät vaihtuivat tyylikkäämmiksi kaakelipinnoiksi. Tiloissa on nyt paljon viihtyisämpi olla, Kataja kertoo.

– Palasin valmiiseen kotiin reissusta. Muutos oli niin suuri, että mietin hetken, onko tämä edes sama kämppä. Uusi lattia koko asunnossa paransi eniten yleisfiilistä, Pahkala jatkaa.

Lopputulos oli tärkeä, mutta kaksikko antaa kiitosta myös kivuttomalle remonttiajalle. Kaappien tavaroita ja kalusteita pyydettiin siirtelemään, mutta mitään ei tarvinnut kantaa ulos asunnosta.

– Kaikki irtotavarat oli kerättävä pois tieltä. Lattiaremontissa tavarat keskitettiin huoneissa yhteen paikkaan, jotta remontoijat saivat siirrettyä niitä helposti, Pahkala kertoo.

– Olin kotona, kun kylpyhuone ja vessa valmistuivat. Remppamiehet esittelivät, mitä olivat tehneet, ja kyselivät mielipidettä lopputuloksesta. Remppamiehet moikkaavat vieläkin, jos kohtaamme sattumalta pihalla. Tällaisista pienistä jutuista on jäänyt kiva vaikutelma, Kataja kertoo.

Tehokas mutta asukasystävällinen

Opiskelijakaksikon asunto korjattiin Constin ja Hoasin viihtyvyyskorjauskonseptilla, jossa korjausnopeus on edistyksellinen. Remontissa yhdistyvät tehokkuus ja asukasystävällisyys. Asukkaiden normaaliin arkeen pyritään vaikuttamaan niin vähän kuin mahdollista.

– Tiedottaminen toimi tosi hyvin. Tiesimme, mitä pitää milloinkin tehdä ja koska olla pois kotoa. Yleensä klo 16:n aikaan tuli tekstiviesti, että hommat on tehty ja kotiin sai taas tulla, Oona Kataja kertoo.

Oona Kataja ja Anna-Mari Pahkala asuvat kämppiksinä HOASin
75-neliöisessä vuokra-asunnossa, jonne Consti teki viihtyvyyskorjauksen.

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö