Consti uudisti historiallisesti arvokkaan asuintalon ilmeen Helsingissä Puistokatu 9:ssä

Julkaistu:

Helsingin Ullanlinnassa sijaitseva Bostads Ab Parkgatan 9 on saanut uuden ilmeen Constin uudistettua rakennuksen julkisivut ja monimuotoisen peltikaton. Kohteessa nähtiin myös rakentamisen käsityötaitoja parhaimmillaan, kun vuonna 1914 rakennetun asuintalon kupariset yksityiskohdat uusittiin.

Arkkitehti John Settegrenin suunnittelema Bostads Ab Parkgatan 9 sijaitsee Helsingin kantakaupungissa ja on luokiteltu historiallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokkaaksi rakennukseksi. Kolmessa eri osassa toteutetut urakat vuosien 2016 ja 2018 välisenä aikana suoritti Consti Julkisivut. Julkisivujen ja runkoa myöden uusitun katon lisäksi katujulkisivun puoleiset parvekeovet vaihdettiin sekä vanha piian porras muutettiin asuinhuoneiksi.

– Katon vanhojen vaurioiden korjaaminen ja monimuotoisuuden haasteista huolimatta, lopputulos on silmiä hivelevä ja ammattimiesten kädenjälki tulee hienosti esille varsinkin tornien pellityksessä, kertoo Consti Julkisivujen yksikönjohtaja Petri Parikka.

 

     

Historiallisten ominaisuuksien lisäksi erityispiirteinä kohteessa oli monimuotoinen peltikatto ja kupariset yksityiskohdat kuten erkkerikatteet, kaiteen päälliset sekä rännit ja vesipellit. Niiden työstäminen toteutettiin Constin omien osaajien voimin.

 

Kohteen viimeistellyt julkisivu-urakka valmistui alkuvuonna 2018.

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö