Consti sähköurakoitsijana Tampereen raitiotievarikolla

Julkaistu:

Tampereen uuden kaksihaaraisen raitiotien rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2017. Työt valmistuvat vuoden 2021 aikana, jolloin raitiovaunuilla pääsee kulkemaan Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysin alueelle. Consti Talotekniikka suorittaa sähköurakan raitiotievarikolla.

Tampereen raitiotievarikko rakennetaan Hervantaan Hermiankadun päähän. Varikko on suunniteltu raitiotien molempien raitiotielinjojen 1 ja 2 liikenteen vaatimiin tilatarpeisiin 37–47-metrisille raitiovaunuille. Varikolle on rakenteilla kaksi suurempaa rakennusta. Toinen rakennuksista valmistuu vaunujen säilytyshalliksi ja toiseen sijoitetaan korjaamo-, huolto-, henkilöstö- ja toimistotilat.

Consti Talotekniikka toteuttaa sähköurakan aliurakkana YIT Rakennus Oy:lle. Varikkorakennusten odotetaan valmistuvan vuoden 2019 aikana, jonka jälkeen toteutetaan raitiotietekniikkaa ja rakennusten sisätöitä. Kokonaisuudessaan varikko piha-alueineen valmistuu vuonna 2020 koeliikenteen alkaessa. Sähköurakka suoritetaan Constin omien asentajien voimin.

– Raitiotieallianssi on Pirkanmaalla näkyvästi esillä ja raitiotie on Tampereen kaupungille erittäin tärkeä investointi. On hienoa, että voimme olla mukana yhtenä osapuolena rakentamassa raitiovaunuille tarkoitettuja huoltotiloja ja varmistamassa Pirkanmaalaisten tulevaisuuden kulkuyhteyksien toimivuutta, kertoo Consti Talotekniikan yksikönjohtaja Jan Mäntyharju.

Varikkorakennusten on tarkoitus valmistua vuoden 2019 aikana

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö