Consti mukana Keilaniemen muutoksissa Espoossa

Julkaistu:

Keilaniemen meren rantaan ulottuva alue Espoossa on kuin suurta työmaata. Jättimäinen Kehä I:n maanalainen betonitunnelihanke, uudisrakennukset sekä olemassa olevien kiinteistöjen korjaus- ja kehitystyöt tulevat muuttamaan alueen ilmettä tulevina vuosina merkittävästi. Länsimetro, tuleva Raide-Jokeri sekä uusitut liikennejärjestelyt helpottavat entisestään kasvavalla alueella liikkumista.

Toimistotalon peruskorjaus Keilaranta 4:ssä

Consti suorittaa Kehä I:n tietyömaan kupeessa sijaitsevan toimistotalon kattavan peruskorjauksen osoitteessa Keilaranta 4. Vuonna 1987 Raha-automaattiyhdistyksen konttoriksi rakennettu 7-kerroksinen rakennus saneerataan nykyvaatimusten mukaisiksi toimistotiloiksi. Urakka alkoi keväällä 2018 ja se toteutetaan kolmessa vaiheessa. Työ valmistuu kevään 2019 aikana. Urakkasumma on noin 5,4 M€.

Consti toteuttaa kohteen sisä- sekä ulkopuoliset rakennustekniset muutokset. Consti Korjausurakointi toimii kohteen pääurakoitsijana. Tulevat käyttäjät pääsevät nauttimaan täysin uudistetuista tiloista, kun sisäpuoliset pinnat ja kiintokalustus uusitaan kokonaan. 1. kerroksessa avataan kulkuyhteydet viereiseen rakennukseen ja 1. kerroksessa sijaitsevat tilat muutetaan uuden kuntokeskuksen käyttöön. Kerrokset 2-7 tulevat toimistokäyttöön ja kellarikerroksessa sijaitsevan autohallin pinnat uusitaan. Peruskorjauksen yhteydessä myös rakennuksen julkisivut ja vesikatto uusitaan. Julkisivujen ilmettä kohennetaan muun muassa metalliverhouksin, ikkunamuutoksin ja pääsisäänkäynnin lasijulkisivu uusitaan. Rakennuksen julkisivutyöt suorittaa Consti Julkisivut. Myös rakennuksen talotekniikkaa modernisoidaan.

– Constin vahvuus on toimia kokonaisvaltaisena osaajana kohteen peruskorjauksessa; toimitaan sisäpuolen, julkisivujen ja lasirakentamisen ammattilaisena. Erityisosaamista hankkeeseen on saatu myös Constin puusepänverstaalta, jossa valmistetaan muun muassa vastaanottotiskit sekä saunat, jotka liikuntakeskukseen rakennetaan, kertoo Consti Korjausurakoinnin työpäällikkö Juha Varis.

Keilaranta 4:n pääsisäänkäynnin lasijulkisivu uusitaan peruskorjauksen yhteydessä

Kehä I:n tunneliin nykyaikainen tekniikka

Tammikuussa 2016 käynnistynyt Kehä I Keilaniemessä-rakennushanke sisältää 440 metriä pitkän Keilaniementunnelin, jonka rakennustöiden odotetaan valmistuvan vielä vuoden 2018 aikana. Hankkeen tarkoituksena on siirtää Kehä I:n liikenne tunneliin maan alle Keilaniemen kohdalla. Liikenteen siirtäminen tunneliin parantaa alueen turvallisuutta sekä sujuvoittaa liikennettä ja vähentää lähialueiden melua. Samalla vapautetaan tilaa yhdyskuntarakentamisen tiivistämistä varten. Tunnelin päälle rakennetaan Tapiolaa ja Keilaniemeä yhdistävä viheralue. Consti Talotekniikka suorittaa tunnelin LVIA- urakan. Tunneliin on rakennettava huomattava määrä tekniikkaa, jotta tunnelia voidaan käyttää turvallisesti kaikissa olosuhteissa. Consti Talotekniikka toteuttaa kohteeseen automatiikan, ilmanvaihdon ja palovesiverkoston. Esimerkiksi ilmanvaihdon tarkoitus on poistaa tunnelista pakokaasut ja tulipalon sattuessa myös savun.

–  Hankkeessa on hyödynnetty sekä meidän omia tekijöitä että hyvää alihankintaverkostoa. Tämän johdosta olemme pystyneet vastaamaan tilaajan esittämiin suunnitelmamuutoksiin ja resurssipyyntöihin todella joustavasti ja asiakaslähtöisesti, kertoo Consti Talotekniikan asennuspäällikkö Mikko Lahdensuo.

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö