Consti ja Hoas vievät korjausnopeuden uudelle tasolle: kylpyhuone, keittiö ja lattiat kuntoon seitsemässä päivässä

Julkaistu:

Consti Yhtiöt voitti Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasin kilpailutuksen vuokra-asuntojen peruskorjauksesta Linnoituksentie 10:ssä Helsingin Kivikossa. Kohteeseen kuuluu 5 asuinrakennusta, 184 asuntoa ja 10 000 neliötä huoneistopinta-alaa. Consti tekee urakan kokonaisvastuurakentamisen mallilla.

Remontti tehdään Constin ja Hoasin kehittämällä viihtyvyyskorjaus-konseptilla, jossa asuntojen korjausnopeus on edistyksellinen. Kylpyhuoneen, keittiön ja lattioiden remontti kestää asuntokohtaisesti vain seitsemän päivää, ja vuokralaiset voivat asua koko remontin ajan kotonaan.

Lean-ajattelun mukainen työvaiheiden virtautus on hiottu minuuttitasolle saakka, jolloin ajankäyttö kohteessa on mahdollisimman tehokasta.

– Olemme hyvin lähellä tehdastuotannon tehokkuutta: esimerkiksi kylpyhuoneessa pystymme tekemään töitä noin 85 prosenttia siitä ajasta, jonka kylpyhuone on poissa käytöstä. Työntekijät vapautuvat edellisistä tehtävistä juuri silloin, kun heidän panostaan tarvitaan seuraavassa paikassa, Constin vastaava mestari Mikko Hell kertoo.

Vuonna 1993 rakennettuun kohteeseen tehdään peruskorjaus ilman laajaa talotekniikkaremonttia. Asunnot, porrashuoneet, yhteiset saunatilat ja parvekkeet remontoidaan, julkisivut pestään ja piha-alue uusitaan. Työt käynnistyvät heinäkuussa ja päättyvät helmikuussa 2018. Hanke toteutetaan ARA-rahoituksella.

Kylpyhuone uusiksi vain viidessä päivässä

Viihtyvyyskorjaus-konsepti sopii vuokrakohteisiin, joissa yleisilme ja viihtyvyys kaipaavat parannusta mutta talotekniikan uusiminen ei ole vielä ajankohtaista. Remontin asuntokohtainen osuus tehdään 5+1+1-mallilla, jossa viisi päivää käytetään kylpyhuoneremonttiin, yksi keittiön ja vaatekaappien pintaremonttiin ja yksi lattiaremonttiin.

– Tavoitteena on tehdä mahdollisimman pienellä asukashaitalla mahdollisimman vaikuttava lopputulos. Asukkaat voivat elää kodeissaan lähes normaalia elämää. Kylpyhuoneremontin ajan asukkaat käyttävät väliaikaisia saniteettitiloja, Hoasin rakennuttajainsinööri Laura Pääkkönen kertoo.

Konsepti on jatkoa vuonna 2015 alkaneille Hoasin viihtyvyyskorjauksille. Suurin uudistus on virtautettu ja erittäin nopea kylpyhuoneremontti. Kohteessa on peltirakenteiset kylpyhuoneet, joiden lattiat ja seinät kaakeloidaan sekä vesijohdot ja wc-kalusteet uusitaan.

– Peltikylpyhuoneita ei tarvitse piikata kokonaan auki, joten uusi kylpyhuone voidaan rakentaa vain viidessä päivässä. Suuri määrä 1980–90-luvulla rakennettuja peltikylpyhuoneita on tulossa korjausikään, joten kysyntä niiden tehokkaalle korjaamiselle on kasvussa, Constin Hell sanoo.

Consti on yksi Suomen johtavia korjausrakentamiseen ja taloteknisiin palveluihin keskittyneitä yhtiöitä. Consti tarjoaa kattavasti talotekniikan, linjasaneerauksen, korjausurakoinnin, julkisivusaneerauksen sekä muiden vaativien kohteiden rakennus- ja huoltopalveluita sekä asuintaloille että toimitiloille. Yhtiöllä on kolme liiketoiminta-aluetta: talotekniikka, julkisivut ja korjausurakointi. Vuonna 2016 Consti-konsernin liikevaihto oli 262 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 1 000 korjausrakentamisen ja talotekniikan ammattilaista. Consti Yhtiöt Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla, ja sen kaupankäyntitunnus on CONSTI.   

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä yli 9 200 kpl ja asukkaita noin 18 000. www.hoas.fi

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö