Consti asukkaiden asialla Koti kuntoon -perusparannuksissa

Julkaistu:

Consti voitti tammikuussa 2018 KOy M2-Kodit järjestämän kokonaisurakkakilpailutuksen vuokra-asuntojen perusparannuksista Saagatie 5 ja 6 taloyhtiöissä Vantaalla. Kohteeseen kuuluu kaksi kiinteistöä, joissa on yhteensä 70 asuntoa. Asuinpinta-alaa toteutettavissa kohteissa on yhteensä 4937 m2.

90-luvulla rakennetut rivitaloasunnot remontoidaan sisätiloiltaan kokonaisuudessaan. Hanke toteutetaan ARA-rahoituksella. Parannuksen sisältö on räätälöity Tilaajan Koti kuntoon- hankkeen tarpeiden mukaisesti ja toteutuksessa hyödynnetään Constin Viihtyvyyskorjaushankkeista tuttuja menetelmiä sekä virtautusta niin paljon kuin mahdollista. Perusparannus sopii kohteisiin, joissa yleisilme ja viihtyvyys kaipaavat parannusta, mutta talotekniikan uusiminen ei ole vielä ajankohtaista.

Nopea toteutuskonsepti

Nopealla konseptilla Consti on toteuttanut nyt 15 taloyhtiötä ja yhteensä 894 asuntoa, joista osa on ollut ARA-rahoitteisia. Sarjatoteutuksen vauhtiin on nyt päästy kahden tilaajan kanssa ja yhdessä on saavutettu aikataulu- että kustannussäästöä hankkeesta toiseen. ”Hankkeen valmisteluvaihe, työmaan perustaminen sekä hankkeen toteutus on joutuisaa, kun luottamus vallitsee ja kumppanit tiedostavat selkeästi yhteiset tavoitteet”, kertoo Constin hankekehityspäällikkö Mari Mäkelä. Verrattuna perinteiseen korjaustapaan, nopealla toimintamallilla ei juurikaan menetetä vuokratuloja.

”Aikataulun mukaan kohde aloitettiin tammikuussa ja Saagatie 5:den asunnot valmistuvat ennen juhannusta 15.6.”, kertoo kohteen vastaava työnjohtaja Raimo Rautio. Aikataulu on pitänyt, eli joka viikko valmistuu ja alkaa kaksi asuntoa. Asuntokohtainen työaika on kolme viikkoa, josta viisi päivää käytetään vanhojen kylpyhuoneiden uusimiseen. Taloyhtiöissä on koko ajan työn alla kuusi asuntoa, ja kaksi asunnoista toimii väliaikaisena asuntona perheille, joiden koti on remontissa. ”Rakennuttajan ja valvojien yhteen hiileen puhaltaminen ja ammattitaito helpottavat työnjohdon ja siten koko toteutusorganisaation työtä taaten työn etenemisen ja laadun. Asukkaat ovat myös olleet hyvin mukana projektissa, muutot omien ja väistöasuntojen välillä ovat menneet sujuvasti” Raimo jatkaa.

Perusparannuksen sisältö

Kodeissa uusitaan kaikki pinnat, kalusteet sekä laitteet. Myös väliseinät, listoitukset, rappusten matot jne. uusitaan. Perheasunnoissa uusitaan sekä kylpyhuone, että erilliset wc:eet. ”Tavoitteena on tehdä mahdollisimman pienellä asukashaitalla mahdollisimman viihtyisä, laadukas ja aikaa kestävä lopputulos. Työt alkavat mallihuoneiston toteutuksella, jossa asukkaat ja valvojat pääsevät ennakkoon katsomaan tulevan perusparannuksen toteutuksen tason, käytettävät ratkaisut, pintamateriaalit sekä keittiökoneet”, Mäkelä lisää. Logistiikka asettaa omat haasteensa toteutukselle, koska rivitalot ovat kaksikerroksisia ja pääosin perheasuntoja. Kohteen työpäällikkö Petri Ojaksela kertoo, että logistiikan sujuvuuteen on kehitetty uudenlaisia toimintatapoja.

Keittiöt ja kodinkoneet uusitaan kokonaan 

Keittiöissä on tehty väliseinämuutoksia, sekä uusittu kaikki kalusteet. Kalusteiden välitilamateriaali on nyt kestävä ja tyylikäs ja se valaistaan moderneilla led-kiskoilla.

Asunnoissa on nyt uudet ja tyylikkäät lattiat, jotka myös viimeistelevät keittiöiden huolitellut ilmeet.

  

Peltikasetti-kylpyhuoneet remontoidaan viidessä päivässä

Olemme hyvin lähellä tehdastuotannon tehokkuutta: esimerkiksi kylpyhuoneessa pystymme tekemään töitä noin 85 prosenttia siitä ajasta, jonka kylpyhuone on poissa käytöstä. Työntekijät vapautuvat edellisistä tehtävistä juuri silloin, kun heidän panostaan tarvitaan seuraavassa paikassa. Kohteessa on peltirakenteiset kylpyhuoneet, joiden lattiat ja seinät kaakeloidaan sekä vesijohdot ja wc-kalusteet uusitaan. Uusi kylpyhuone voidaan rakentaa vain viidessä päivässä.

Uudistetussa kylpyhuoneessa on kaikki uutta: katot maalattu, seinät ja lattia laatoitettu sekä vesikalusteet ja väliovi uusittu. Kalustevarusteluun on lisätty myös täysikorkea kapea pyykkikaappi.

Tilaajan kommentit toteutuksesta

M2-Kotien rakennuttajapäällikkö Jukka Virta kertoo, että toimintamalli on muokattu tilaajan ja kohteen tarpeiden mukaan. ”Olen tyytyväinen Constin toimintaan. Etukäteen sovitut asuntojen tarkastusajankohdat pitävät ja työt edistyvät kohteessa sutjakkaasti. Työn laatu kohteessa on hyvä ja tilaajan rooli on ollut helppo. Vastaava mestari on hoitanut myös asukasyhteydenotot, mikä on vähentänyt tilaajan tarvetta käydä kohteessa muina kuin tarkastus- tai työmaapalaveriajankohtina”, hän kommentoi Saagatien kohteiden toteutusta.

Asukkaat ovat tyytyväisiä uusittuihin koteihinsa

Taloyhtiön puheenjohtaja Sandra on erittäin tyytyväinen Constin toimintaan ja asuntojen toteutukseen: ”Remontit eteni nopeasti ja vaikka alkuun olikin paljon epäluuloja remontin suhteen niin nyt en enää vanhaan palaisi. Asunnot muuttui täysin yleisilmeeltään ja olo on kuin olisi täysin uuteen asuntoon muuttanut. Nyt asunnotkin vastaavat vuokratasoaan.”

Työmiehet ovat olleet todella ihania, ovat leikittäneet lapsia päivisin ja lapset tuntevatkin heidät nimeltä. Artturi on opettanut lapset ajamaan pikku traktoria peräkärryineen. Työmiehet ja lapset ”klikkaavat” toisiaan nyrkistä nyrkkiin ohi kulkiessaan. ”Kyllä näitä työmiehiä tulee ikävä, kun he täältä lähtevät – tai oikeastaan joudutte etsimään uudet miehet, sillä me otetaan heidät tänne talonmiehiksi…” hän nauraa päälle. ”Leivottiin miehille pullaa ja lapset kävivät niitä heille jakamassa. Remontista ei ole ollut stressiä, ainoa joka stressasi oli perheen koira, joka raapi osan karvoistaan irti. No Raimo järjesti niin, että perheen koirien lempipaikkaa kulmasohvaa ei siirretty väistöasuntoon vaan koirat saivat lekotella tutussa sohvassa asunnon parvekkeella”.

Sandran perheessä riittää hulinaa, siihen kuuluu neljä lasta, kaksi koiraa, kaksi kissaa sekä naapurissa asuva mummo.

_________________________________

Lisätietoa:

Consti Julkisivut / Asuntokorjaus, hankekehityspäällikkö Mari Mäkelä, 0400 932 312, if.it1569004022snoc@1569004022aleka1569004022m.ira1569004022m1569004022

Consti Julkisivut / Asuntokorjaus, työpäällikkö Petri Ojaksela, 050 328 1288, if.it1569004022snoc@1569004022alesk1569004022ajo.i1569004022rtep1569004022

M2-Kodit, Jukka Virta, rakennuttajapäällikkö, if.oi1569004022taasy1569004022@atri1569004022v.akk1569004022uj1569004022

Consti on yksi Suomen johtavia korjausrakentamiseen ja taloteknisiin palveluihin keskittyneitä yhtiöitä. Consti tarjoaa kattavasti talotekniikan, linjasaneerauksen, korjausurakoinnin, julkisivusaneerauksen sekä muiden vaati-vien kohteiden rakennus- ja huoltopalveluita sekä asuintaloille että toimitiloille. www.consti.fi 

M2-Kodit on entiseltä nimeltään Y-Asunnot ja se on Y-Säätiö-konsernin kokonaan omistama, kohtuuhintaiseen ARA-vuokra-asumiseen keskittynyt yhtiö. Y-Säätiö-konserni on Suomen neljänneksi suurin vuokra-asuntoja tarjoava vuokranantaja. Olemme yleishyödyllinen ja poliittisesti sitoutumaton toimija. www.m2kodit.fi

Lue kaikki Uutiset

Jätä tarjouspyyntö