Sujutuspalvelut

Nykyaikainen viemäriremontti voi todellakin olla viikossa valmis.

Constilla on sopiva menetelmä jokaiseen kohteeseen, niin isoon kuin pieneen. Uudistamme viemärit rakenteita rikkomatta, nopeasti, taidokkaasti ja kustannustehokkaasti, asiakkaan ehdoilla.

Paras ja monipuolisin osaaminen nykyaikaisiin putkiremontteihin

Modernit saneerausmenetelmämme ovat putkitus ja sukitus. Tarvittaessa yhdistämme eri menetelmiä taataksemme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Millaìnen putkiremontti teidän taloyhtiöönne sopii? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, kartoitetaan mahdollisuudet yhdessä.

Laadunvarmistus ja laatujärjestelmät

Olemme viemärisaanerausalan markkinajohtaja, joka panostaa aktiivisesti toiminnan, menetelmien ja tuotteiden kehitystyöhön.

Kehitämme jatkuvasti ISO 9001 -standardin mukaista laatujärjestelmäämme. Edustamme alati uudistuvaa ajattelua ja teknologiaa, joiden avulla viemäriremonteista pyritään luomaan mahdollisimman helppoja ja asukasystävällisiä. Laadusta puhuminen ei tarkoita meille vain tyhjiä lauseita.

Tuotesetifikaatti_leima_honkarakenne_eng

Käyttämällämme PutkiReformi-menetelmällä on VTT:n menetelmäsertifikaatti, jonka mukaan arvioitu kestoikä on 50 vuotta.

Takuu 10V

Valvomme tarkasti palvelumme korkean laadun toteutumista ja annamme laatutyöllemme kymmenen vuoden vuotamattomuustakuun.

Oma koulutusjärjestelmä takaa ammattitaitoisen työnjäljen

Laadunvarmistuksemme alkaa jo henkilöstön rekrytointivaiheesta. Oman koulutusjärjestelmämme tehokkuus mahdollistaa uusien menetelmien nopean ja laadukkaan jalkauttamisen jokaiselle työntekijälle. Koulutuksen laatu heijastuu suoraan työn laatuun sekä hyvänä asiakaspalveluna että tinkimättömänä viemäriremontin toteutuksena.

Putkitus yhdistää saneerausmenetelmien parhaat käytännöt

Putkitus on hybridimenetelmä, jossa käytetään sukkasujutusta ja uutta itsekantavaa epoksia. Putkituksen merkittävin etu on se, että vanhan putken sisälle syntyy käytännössä uusi, erittäin kestävä putki, joka ei ole riippuvainen vanhan putken kunnosta.

Putkituksen lopputulos on siis jäykkä, itsekantava ja todella kestävä uusi epoksiputki vanhan putken sisällä. Elastisuus on tärkeä ominaisuus lämpötilanmuutoksien kestämiseksi. Epoksiputki sallii näin ollen putkien liikkeet eikä halkeile, mikä antaa putkelle käytön luotettavuuden lisäksi pitkän, yli 50 vuoden elinkaaren ja huoltovapauden.

Putkitus-hybridimenetelmällä uudet putket tehdään joko valamalla uutta itsekantavaa epoksiputkea tai sukittamalla, eli sujuttamalla paikalleen kovettuvaa sukkaa, jolloin pystymme korjaamaan viemäreitä paikoissa, joihin aiemmin ei ole päästy ilman rakenteiden purkamista.

Kun asuntoja putkitetaan, niissä voi asua koko remontin ajan. Itse työ kestää noin viikon, käyttövettä ei kytketä pois, sisäsiistin menetelmän ansiosta pölymäärä pysyy minimissä eikä asbestitöitä synny. Lisäksi toimintamme asuntokohtaiset kuivakäymälät remontin ajaksi.

Putkituksen edut

  • Nopea, joustava ja asukasystävällinen menetelmä
  • Edullinen ja suosittu – erinomainen vastine rahalle
  • Riippumaton vanhan putken kunnosta
  • Elastinen ja kestävä
  • Mahdollistaa tarkan räätälöinnin
  • Paras lopputulos menetelmiä yhdistelemällä
  • Pitkä elinkaari ja huoltovapaus

Vaihe 1: Vesikalusteiden irroittaminen

Vesikalusteet (WC-tuolit, vesilukot) irrotetaan, jotta viemärihaarat saadaan esiin.

putkitus_01

Vaihe 2: Viemäreiden puhdistus

Viemärit puhdistetaan jokaisesta haarasta erikseen. Työkaluna on pyörivä kovametallijyrsin.

putkitus_02

Vaihe 3: Putkituksen sukkasujutus

Putkituksella sukkasujutetaan yleensä pystyviemärit. Sujutus tehdään paineilman avulla joko ylä- tai alakautta. Paineilmalla sukka pidetään oikeassa muodossa kovettumisen ajan. Kun putki on kovettunut, putken molemmat päät leikataan auki.

putkitus_03

Kaikki sivuhaaraputkien liittymät pitää avata robottiporalla, jotta ne saadaan toimintakuntoon.

putkitus_04

Asuntojen viemärihaarat putkitetaan joko sujuttamalla tai asentamalla itsekantaava epoksia.

putkitus_05

Kun uudet putket ovat kuivuneet, niiden sisäpinnat tutkitaan ja taltioidaan videokameralla. Näin varmistetaan, että työ on tehty laatuvaatimuksiemme mukaisesti. Kuvamateriaali tallennetaan usb-tikulle tai dvd-levylle, jonka asiakas saa itselleen.

Lopuksi vesikalusteet kiinnitetään omille paikoilleen ja remontin aiheuttamat jäljet siivotaan. Tällä tavoin toteutettu remontti kestää yksittäisessä asunnossa noin viikon.

Sukittamalla kantavat ja kestävät putket

Maanalaisten putkien haasteena on sisäpintojen ruosteen lisäksi ulkopuolelta tuleva korroosio ja paine. Talon alla ja ulkopuolella käytämme menetelmänä sukittamista, joka antaa riittävän kanto- ja kesto-ominaisuuden maapaineelle. Lopputuloksena syntyy kestävä putki, jonka kantokyky ei petä, vaikka vanha putki murenisi uuden sisäpinnan päältä.

Sukituksen etuna on vähäinen tarve rakenteiden ja maaperän aukaisuun. Pohjaviemäreiden sisäputkelta ei yleensä vaadita elastisuutta, mutta lämpötilavaihtelun takia putket ovat koetuksella. Sujutusputkemme sietää lämmönvaihtelua hyvin ja “elää” rakenteiden ja vanhan putken mukana. Putki on erittäin kestävä ja sitkeä, jolloin se ei halkeile.

Sukituksen edut

  • Vanhaa viemäriputkea ei tarvitse purkaa
  • Nopeasti ja arkea lähes häiritsemättä
  • Lopputulos varmistetaan videokuvaamalla

Ennen sujutusta putket kuvataan ja selvitetään, missä ne tarkalleen kulkevat.

sukitus-1_web

Pohjaviemärit puhdistaa loka-auto. Pienempien haarojen puhdistukseen käytämme erikoistyökalujamme. Videokameralla varmistetaan, että putket ovat sisämuodoltaan kunnossa.

sukitus-2_web

Putket sujutetaan paikalleen kovettuvalla sukalla, joka saadaan oikeaan asentoon paineilman avulla. Joskus putken käsittelyyn tarvitaan kaivantoa. Useimmat haarakohdat ovat kuitenkin kunnostettavissa ilman kaivantoja.

sukitus-3_web

Sivuhaarat porataan auki robottiporalla, jotta ne saadaan toimintakuntoon.

sukitus-4_web

Lopuksi uudet putket kuvataan videokameralla ja dokumentointi luovutetaan asiakkaalle.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail